Mantra meditatie

Mantra meditatie – workshop
Mediteren: waar denk jij aan bij dit woord? In lotushouding op een kussentje zitten en focussen op niets anders dan je ademhaling? Dat is een vorm van meditatie, ja. Maar er zijn nog tal van andere manieren om te mediteren.

Staat van ontspanning

Meditatie is een staat van ontspanning waarin het denken over dingen die in een vorig moment plaatsvonden of in volgend moment kunnen gebeuren, naar de achtergrond verdwijnt. Je hoofd observeert alleen nog maar wat er nu is. En dat kan op allerlei manieren gebeuren, soms zelfs spontaan. Voor mij mijn dagelijkse zelfbehandeling met reiki vaak een meditatie moment. Maar ook genieten van wat er om je heen is tijdens een bos- of strandwandeling kan heel meditatief zijn.

Mantra meditatie

Ook het zingen van mantra’s brengt je door het herhalen van de helende klanken en woorden helemaal in het moment. In eerste instantie ben je misschien nog druk bezig met het vinden van de juiste melodie en het goed uitspreken van de woorden. Maar na een poosje hoef je er niet meer bij na te denken en gaat het vanzelf.

De staat van het zingen zonder erover na te denken is een staat van meditatie. Dat verruimt je bewustzijn waardoor je nieuwe inzichten en een verkwikt gevoel kan krijgen, al tijdens het zingen maar ook als je ontspant tijdens de naklank ervan.

Draad kwijt? Mooi!

Het is gebruikelijk dat je geest de neiging heeft om – zodra het mantra’s zingen vanzelf gaat – na te gaan denken over andere dingen. Maar het mooie is: dan raak je vanzelf de draad kwijt van het zingen. Je wordt als het ware gedwongen om weer terug te keren naar het nu en weer te focussen op de mantra meditatie. Zodat je na een poosje automatisch weer in die meditatieve staat komt.

Workshop

Lijkt het je leuk om mee te doen met een workshop Mantra Meditatie? Op zondag 25 oktober van 10-12 uur staat er weer een gepland in Ridderkerk. Deelname kost 25 euro*. Aanmelden kan via het contactformulier.

*25 oktober 2020 is de Dag van de Stilte. Voor de koepelorganisatie van deze dag wordt na afloop een vrijwillige donatie gevraagd.

Andere workshops bij Avalon:
Workshop Chinese Elementenleer
Workshop Leer luisteren naar je hart

Misschien ook interessant voor jou: Mediteren moeilijk? Leer reiki

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks vergelijkbare artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print