Reiki voor kinderen – kindercursus Reiki 1

Reiki voor kinderen is ook mogelijk bij Avalon. Kinderen kunnen vanaf hun zevende jaar zelf reiki leren. Daarvoor geef ik reikicursussen met een programma dat speciaal op kinderen is afgestemd. In deze cursus voor kinderen van 7 t/m 12 jaar leren kinderen hoe ze zichzelf en elkaar kunnen behandelen met reiki. Op hun eigen niveau krijgen ze uitleg over wat reiki is en hoe ze het kunnen toepassen in hun leven. Door middel van programmaonderdelen als kinderyoga en zingen wordt de reikicursus afgestemd op de belevingswereld en behoefte van kinderen.

Zelfbehandeling

Na afloop van de cursus hebben de kinderen hun eerste reikigraad en kunnen zij zichzelf kalmeren, troosten en helen door middel van de zelfbehandeling. Ondanks alle prikkels om zich heen hebben zij zo een manier waarop ze steeds in contact kunnen blijven met wie ze werkelijk zijn en wat zij nodig hebben.

Door reiki te doen groeit hun zelfvertrouwen en ervaren ze meer vreugde in hun leven. Omgaan met tegenslagen, vriendjes maken, zich fit voelen; het gaat allemaal makkelijker met reiki. De kinderen leren zo dat ze in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en ontdekken de kracht van het zelfhelend vermogen van de mens. Daar zullen ze een leven lang profijt van hebben.

Begrip van thuis

Overigens is het van belang dat tenminste een van de ouders of verzorgers van het kind zelf ook reiki heeft geleerd. Dit omdat het voor het kind belangrijk is dat het effect dat reiki heeft op de gemoedsrust en gezondheid thuis ook begrepen wordt.

Praktische info

Reikicursussen voor kinderen worden gegeven voor groepen van 3 tot 6 kinderen. Naast mijzelf is minimaal een andere volwassene aanwezig om de groep te begeleiden. Voordat kinderen een reikicursus doen heb ik altijd een intakegesprek met het kind en een of beide ouders/verzorgers. Deelname kost net als voor volwassenen 250 euro per persoon. Bij voldoende animo voor een kindercursus wordt in overleg een datum gepland.

Interesse? Stuur dan een mail via het contactformulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact op.

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks vergelijkbare artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
Whatsapp