De kracht van woorden

De kracht van woorden, gesproken of geschreven, weet je hoe groot die is? Ben jij je ervan bewust dat jouw woorden niet alleen invloed hebben op je omgeving, maar ook op jezelf? Als jij vloekt bijvoorbeeld, of iemand uitscheldt, is daar negatieve energie voor nodig. Soms is die negatieve energie al zodanig in jou aanwezig dat hij er als het ware uit floept in de vorm van een scheldwoord. Als je heel hard je hoofd stoot bijvoorbeeld.

Krachttermen?!

Veel mensen gebruiken dergelijke woorden echter ook in hun dagelijks taalgebruik om hun woorden kracht bij te zetten. Hoewel niet zo negatief bedoeld, associeert het onderbewustzijn (van jezelf en anderen) deze termen wel met negativiteit en zet je systeem in verdedigingsmodus. Op dat moment is er automatisch minder ruimte om je vreugdevol en vrij te voelen.

Wat je zegt…

“Wat je zegt ben je zelf” is dus niet zomaar een loze kreet. Je woorden slaan ook terug op jezelf. Gelukkig geldt dat ook voor positieve, liefdevolle woorden. Verklaar jij de liefde aan een ander, dan verklaar je hem ook aan jezelf. Er is zelfs wetenschappelijke onderzoek bekend waaruit blijkt dat planten waar liefdevol tegen werd gepraat beter groeiden dan planten die dagelijks een negatieve woordenstroom over zich heen kregen. Kies je woorden daarom zorgvuldig.

Klanken met kracht

Zelfs klanken waarvan je de betekenis niet kent hebben invloed op jouw systeem. Zeg deze mantra afkomstig uit de kundalini yoga maar eens een paar keer achter elkaar hardop:

Harie Nam Sat Nam Harie Nam Harie
Harie Nam Sat Nam Sat Nam Harie

Kan je voelen je hoe deze mantra jou bekrachtigt?
Hetzelfde geldt voor geschreven tekens. Daarom is het altijd belangrijk om goed te weten wat de betekenis is van bepaalde tekens voordat je ze bijvoorbeeld op je lichaam laat tatoeëren of levensgroot aan de muur hangt. Kies je woorden met wijsheid.

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks vergelijkbare artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print