Reiki geven in je eigen praktijk

Opleiding Reiki Therapeut

Voor wie na het behalen van de eerste en tweede graad Reiki behandelingen wil gaan geven buiten de familie- of vriendenkring, biedt Avalon de opleiding Reiki Therapeut. Als professioneel Reiki Therapeut ben je:

Bekend met alle mogelijke effecten van reiki behandelingen. Je kan je cliënten helpen omgaan met wat er tijdens en na de behandeling gebeurt. Reiki heeft effect op vier aspecten: het fysieke lichaam, de psyche, het energetisch lichaam en het spiritueel bewustzijn. Tijdens de opleiding leer je die effecten herkennen en duiden binnen het persoonlijke helingsproces van je cliënten.

Geoefend in aanvullende technieken om je cliënten te begeleiden bij het loslaten van oude patronen op het gebied van eet- of leefstijlgewoonten, psychische stress en energetische blokkades. In deze opleiding leer je methodes op het gebied van holistische coaching en energetische transformatie die naadloos aansluiten bij de werking en filosofie van Reiki.

In staat om je eigen energieniveau op peil te houden, zodat je er ook op de lange termijn kan zijn voor je cliënten. Omdat je cliënten altijd een deel van jezelf weerspiegelen, is het belangrijk om je eigen thema’s te kunnen doorvoelen en verwerken. Zo kan jij het voorbeeld leven voor je cliënten. Ook jouw eigen groeiproces komt aan de orde in de opleiding.

Bekijk ervaringen van mensen die eerder de opleiding volgden:

Ella (54) uit Boskoop   Eva (37) uit Hoorn
Yjola (52) uit Dordrecht   Corina (60) uit Tolbert

 

Dit leer je tijdens de opleiding Reiki Therapeut:

Toepassen van Reiki als basis van de behandeling: verfijnen van je vaardigheden en herkennen van feedback van het lichaam

Chinese Geneeskunde: werken met de vijf elementen

Aanvullend energetisch lichaamswerk: o.a. traumarelease en energetische massage

Ook oefen je met:

Holistisch voedings- en leefstijladvies

De zakelijke kant van praktijkvoering: wettelijke kaders, ethiek, bedrijfsvoering en energie-uitwisseling.

Je eigen helings- en bewustwordingsproces. Jullie oefenen de geleerde technieken op elkaar.

PTSS traumaverwerking Reiki Avalon Ridderkerk

Casuïstiek

Tijdens de opleiding maak je flink wat ‘vlieguren’ door dat wat je leerde tijdens de lesdagen toe te passen op proefcliënten. Het versterkt je zelfvertrouwen als je in het begin feedback krijgt op wat je tegenkomt tijdens het behandelen. Het geven van 4 behandelingen aan 10 proefcliënten (totaal 40 behandelingen) is daarom een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Lesdagen en huiswerk

De opleiding Reiki Therapeut bestaat uit 8 lesdagen verspreid over een half jaar (zie agenda). Tussendoor oefen je op je proefcliënten, die je zelf werft. Tussen de lesdagen zitten steeds 2-3 weken, waarin je gemiddeld 2 behandelingen per week geeft en daar een kort verslag van schrijft Daarnaast bestaat het huiswerk uit leeswerk en thuisopdrachten (gemiddeld 4 uur per lesdag).

Op de lesdagen zelf bespreken we de theorie, krijg je feedback op je behandelverslagen en oefenen we met energetisch lichaamswerk op elkaar. Net als in de andere reiki cursussen ligt ook hier de nadruk op leren door te ervaren.
Klik hier voor een overzicht van het volledige lesprogramma.

Diploma en kosten

Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat. De kosten voor de opleiding zijn 1775 euro p.p., incl. reader. Voor de lessen over Chinese Geneeskunde wordt gebruik gemaakt van een boek, dat zelf moet worden aangeschaft. De aanschaf van overige literatuur is facultatief.

Inschrijven Avalon nieuwsbrief

Check voor de zekerheid je spambox en voeg afzender toe aan gewenste e-mail!

Om te volgen!

“Mijn doel is om jou in staat te stellen zo vitaal en vreugdevol mogelijk te leven”