opleiding Reiki Therapeut Avalon Ridderkerk

Programma op hoofdlijnen

 

Dag 1: Reiki als basis & professionele praktijkvoering

Op deze dag ontdek je (verder) wat Reiki betekent voor jou en je cliënten. Je krijgt een praktisch overzicht van de zakelijke kanten van een eigen praktijk. Ook word je geïntroduceerd in de Chinese elementenleer.

Dag 2: Lichaamstaal

We gaan dieper in op het element Hout en je leert op verschillende manieren waar te nemen wat een lichaam je vertelt.

Dag 3: Open je hart

Je leert de energie van het hart te balanceren met behulp van verschillende technieken. Begrijpen en aanvoelen van het Chinese element Vuur hoort daarbij.

Dag 4: Energetische massage

Vanuit het element Aarde gaan we aan de slag met energetische massage als aanvulling op je instrumentarium als therapeut.

Dag 5: Lichaamsziel

Je leert het element Metaal (her)kennen en daarbij ook ‘Po’, de lichaamsziel. We oefenen met het balanceren van de 7 chakra’s in het lichaam.

Dag 6: Innerlijk kind

Het element Water vormt de basis van het leven. Je leert wat je als therapeut kan doen als die basis op enige wijze wankel is geworden. Helen van het innerlijk kind speelt daarbij een belangrijke rol.

Dag 7: Toegepaste Chinese geneeskunde

Nu je alle elementen goed hebt leren kennen, leer je er (verder) mee werken in je praktijk én in je eigen dagelijks leven. Je leert o.a. werken met enkele effectieve drukpunten vanuit de acupressuur.

Dag 8: Leefstijl

Je krijgt een introductie in de constitutionele voedingsleer en leert hierin te adviseren. Daarbij kijk je ook naar je eigen leefstijl. Ook oefen je met diverse natuurlijke testmethodes voor het meten van effecten van voeding, supplementen en leefstijlkeuzes op lichaam en geest.

 

Rode draad door alle lesdagen:

  • voorbereiden en bespreken van de casuïstiek,
  • oefenen met energetische behandeltechnieken en
  • Chinese geneeskunde als holistisch perspectief.

Het programma zal meebewegen met vragen en wensen die gedurende de opleiding voortkomen uit de groepsdynamiek.

Je vindt de data van de opleidingsdagen in de agenda.

Meer informatie over vooropleiding, leerdoelen, studiebelasting en kosten van de opleiding lees je hier. Neem gerust contact op als je nog vragen hebt.

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks vergelijkbare artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
Whatsapp