opleiding Reiki Therapeut Avalon coaching Ridderkerk lesprogramma

Programma op hoofdlijnen

 

Dag 1: Reiki als basis & professionele praktijkvoering

Op deze dag ontdek je (verder) wat Reiki betekent voor jou en je cliënten. Je krijgt praktische handvatten om op een professionele manier je eigen Reiki praktijk te voeren. En om aan de slag te gaan met je proefcliënten!

Dag 2: Lichaamstaal

Op deze dag leer je waar te nemen wat iemands lichaam je vertelt over de fysieke, mentaal-emotionele en energetische gesteldheid van die persoon. Zonder woorden. Ook krijg je een inleiding in de Chinese elementenleer.

Dag 3: Energetische massage

Vanuit het element Hout gaan we aan de slag met energetische massage als aanvulling op je instrumentarium als therapeut.

Dag 4: Open je hart

Je leert de energie van het hart te balanceren met behulp van verschillende technieken. Begrijpen en aanvoelen van het Chinese element Vuur hoort daarbij.

Dag 5: Voeding voor lichaam en geest

Het Chinese element Aarde is onder andere verantwoordelijk voor het genereren van levensenergie (qi) uit je voeding. Op deze lesdag leer je de holistische basisprincipes van een gezonde leefstijl voor jezelf en je cliënten.

Dag 6: Lichaamsziel

Je leert het element Metaal (her)kennen en daarbij ook ‘Po’, de lichaamsziel. We oefenen met het balanceren van de 7 chakra’s in het lichaam.

Dag 7: Innerlijk kind

Het element Water vormt de basis van het leven. Je leert wat je als therapeut kan doen als die basis op enige wijze wankel is geworden. Helen van het innerlijk kind en het ontladen van trauma spelen daarbij een belangrijke rol.

Dag 8: Integreren

Op deze laatste lesdag ga je alles wat je in het afgelopen half jaar hebt geleerd integreren. Op luchtige wijze passeren alle Chinese elementen nog eens de revue. En je gaat naar eigen inzicht de aangeleerde technieken toepassen in een healing.

 

Rode draad door alle lesdagen:

  • voorbereiden en bespreken van de casuïstiek,
  • oefenen met energetische behandeltechnieken en
  • Chinese geneeskunde als holistisch perspectief.

Het programma zal meebewegen met vragen en wensen die gedurende de opleiding voortkomen uit de groepsdynamiek.

Je vindt de data van de opleidingsdagen in de agenda.

Meer informatie over vooropleiding, leerdoelen, studiebelasting en kosten van de opleiding lees je hier. Neem gerust contact op als je nog vragen hebt.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
Whatsapp