Reiki leren geven aan jezelf en anderen

Reiki cursussen: reiki leren geven aan jezelf en anderen

In de reiki cursussen leer je hoe je een reiki behandeling doet bij jezelf of iemand anders. Je leert de universele levensenergie (reiki), die volop om ons heen is, te richten via je handen. Je stimuleert daarmee het zelfhelend vermogen van degene die je behandelt. Het prettige van reiki is dat je een doorgeefluik bent en niet je eigen energie weggeeft.

Iedereen kan reiki leren. Je hoeft er niets bijzonders voor te kunnen of te geloven. Mensen die reiki cursussen volgen doen dit meestal omdat ze zich beter willen voelen, graag anderen willen helpen of zichzelf willen ontwikkelen.

De basiscursus is Reiki 1. Later kan je dit verdiepen door Reiki 2 te doen. In beide cursussen staan oefenen en zelf ervaren centraal. Ze duren een weekend. De groepen zijn niet groter dan zes personen. Na het volgen van een cursus reiki ben je van harte welkom op de herhaaldagen.

Met Reiki 1 kan je:

  • Iemand een behandeling van 50 minuten geven
  • Jezelf behandelen in 30 minuten
  • Een EHBO behandeling doen in 10 minuten

Reiki 2:

Bij Reiki 2 leer je symbolen om reiki op afstand en naar een situatie te sturen. Je nodigt meer reiki uit in je leven voor persoonlijke groei. Tijdens beide cursussen ontvang je initiaties in de betreffende graad.

Oefenen & ervaren

Natuurlijk vertel ik ook iets over de achtergrond van reiki, maar de nadruk ligt tijdens de cursus op het DOEN. We oefenen de verschillende behandelingen een paar keer. We bespreken hoe je het geven en krijgen van een behandeling hebt ervaren. Het cursus weekend is daardoor ontspannend, geeft inzicht in jezelf én is een directe oppepper voor je energieniveau.

Is Ridderkerk te ver weg voor jou? Voor minimaal 4 personen geef ik ook Reiki cursussen op locatie. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Reiki bij jezelf

Reiki bij jezelf doen is een krachtige vorm van zelfzorg. Het vergroot je vitaliteit en ik-kracht. Je kan tegenslagen beter aan en laat sneller los. Een reiki zelfbehandeling gaat de meeste mensen makkelijker af dan bijvoorbeeld yoga oefeningen of meditatie. Geen ingewikkelde bewegingen en het werkt ook als je gedachten blijven doorgaan.

Reiki opfrissen

Misschien heb je al eerder Reiki geleerd, maar is het een beetje weggezakt. Voormalig cursisten van Avalon kunnen nog een keer meedraaien met een compleet cursusweekend, tegen gereduceerd tarief. Ben je ingewijd door een andere Reiki Master maar heb je wel interesse? Neem dan contact met me op.

Docent

Ik ben reiki master in de traditie van Usui Shiki Ryoho. Deze vorm kenmerkt zich door eenvoud en het toepassen van reiki als een praktische behandelmethode. ‘Met beide voeten op de grond blijven’ is een belangrijk credo in mijn lessen. Ik combineer persoonlijke aandacht en diepgang met een gezonde dosis humor. En geef JOU de ruimte.

Inschrijven Avalon nieuwsbrief

Check voor de zekerheid je spambox en voeg afzender toe aan gewenste e-mail!

Om te volgen!

“Mijn doel is om jou in staat te stellen zo vitaal en vreugdevol mogelijk te leven”