"What you get is absolutely me"

Jacqueline Rietveld

 

 

Vragen – luisteren – aanraken

“Met wie kan je over je gevoelens praten?” Bij het afscheid van de lagere school kreeg ik van de leraren een collage ‘over mij’. Op een van de knipsels stond deze tekst. Als twaalfjarige begreep ik niet goed waar dit op sloeg. Inmiddels snap ik dat mijn schoolmeester had gezien wat ik blijkbaar toen al deed: mensen bij hun gevoel brengen. Door ernaar te vragen, te luisteren of door aan te raken.

Sinds 2010 ben ik van deze eigenschap mijn werk gaan maken. Ik ontdekte dat dit is, waar ik het allerblijst van word. Ik had technieken geleerd die kunnen helpen om de negatieve lading van emoties af te halen. Ik kon mensen niet alleen bij hun gevoel brengen, maar ze er ook mee helpen.

Zweverig? Niet ik!

Dat ik dit werk zou gaan doen, had ik overigens nooit bedacht. Ik was altijd behoorlijk sceptisch over alles wat naar zweverigheid neigde. Hoe bijzonder dan ook dat een vriendin mij zover heeft gekregen om een cursus Reiki te gaan doen. Ik had geen idee wat het precies was toen ik er naartoe ging. (Anders was ik waarschijnlijk niet gegaan!) Eenmaal bezig was het raak. Er kwam van alles los, zomaar vanzelf; dit was MIJN gevoel. Hier kon ik niet omheen: dit was echt en ik ging me er beter door voelen. Hier wilde ik mee verder. Eerst voor mijn eigen heling, en later ook voor anderen.

Ik werk vanuit verbinding; ik ben er helemaal voor je. Ik laat je niet op mij leunen, maar ik steun je wel en help je om volledig in je eigen kracht te kunnen staan.

De manier waarop ik je help is meer dan aangeleerde techniek: het komt uit mijzelf. Ik voel het zo en heb het zelf ervaren. I practise what I preach en voel me er heerlijk bij. Dat gun ik jou ook!

Wil je weten welke opleidingen ik volgde en wat mijn werkervaring is? Kijk dan op mijn LinkedIn profiel.

Inschrijven Avalon nieuwsbrief

Check voor de zekerheid je spambox en voeg afzender toe aan gewenste e-mail!

Om te volgen!

“I practise what I preach”