Waarom wil jij Reiki Master worden?

Dat is de eerste vraag die ik je zal stellen als je contact met mij opneemt om de opleiding tot Reiki Master te volgen. Jouw motivatie om Reiki Master te worden is namelijk bepalend voor het verloop en het resultaat van jouw opleidingstraject. Spreekt vooral de intensieve persoonlijke coaching gedurende de opleiding je aan? Wil je heel graag Reiki leren aan andere mensen? Of heb je een ander doel? Welke intentie je ook hebt, ik bespreek deze graag met je om samen te ontdekken welke route daar het beste bij past. Zeker is in ieder geval dat de opleiding tot Reiki Master je leven zal veranderen: je maakt een persoonlijk ontwikkelproces door dat je klaar maakt voor hetgeen jij wil gaan doen.

Duur van de opleiding:
1 jaar

Voor wie:
Iedereen die Reiki 1 en 2 heeft gedaan bij Avalon en Reiki verder wil integreren in zijn of haar leefwijze

Kosten:
€10.000,- (betaling in termijnen mogelijk)

Startdatum:
in overleg

Opleider:
Jacqueline Rietveld, Reiki Master volgens de traditie van de Usui Shiki Reiki Ryoho.
Spiritual lineage: Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata, Phyllis Furumoto, Ton Driessen, Arie Luijerink, Sunny Nederlof, Toña Wong Chung

Wat is een Reiki Master?

Heel kort gezegd is een Reiki Master iemand die in staat is om andere mensen Reiki te leren en ze in te wijden. Maar achter die korte definitie zit veel meer. Want iemand die andere mensen leert om Reiki te gebruiken in hun leven, moet de wil en het vermogen hebben om zich op diepgaand niveau te verbinden met die mensen en ze te allen tijde de begeleiding te geven die ze nodig hebben bij hun ontwikkeling.

Een Reiki Master mag het voorbeeld leven en daarmee anderen inspireren om hun leven naar een hoger plan van meer liefde en licht te tillen. Het is iemand die ernaar streeft om de kracht van Reiki en alles wat daarbij hoort volledig te integreren in zijn of haar leefwijze. Iemand die begint aan de opleiding tot Reiki Master voelt een diep verlangen om anderen te helpen, naar het voorbeeld van de eigen ervaring.

Een Reiki Master is enerzijds een leider en anderzijds dienstbaar. Hij of zij wil er alles aan doen om zichzelf te ontwikkelen tot een stabiele en betrouwbare ‘meester’ die altijd in liefdevolle verbinding kan blijven met anderen zonder zichzelf daarin te verliezen. Ook in lastige, confronterende of pijnlijke situaties.

Wat houdt de opleiding tot Reiki Master in?

Om Reiki Master te worden volg je een opleiding van 1 jaar of – waar nodig – iets langer. Gedurende dat jaar begeleid ik je intensief bij het verder ontwikkelen van je vaardigheden in Reiki, maar ook bij het verder ontwikkelen van jezelf. Je draait mee in alle Reiki cursussen die ik geef, om zo de techniek van het lesgeven in Reiki onder de knie te krijgen. Daarnaast krijg je regelmatig individuele coaching en intervisie. Tussen de contactmomenten door krijg je opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan. Ook (meer) ervaring opdoen met het geven van reikibehandelingen aan anderen hoort daarbij.

Wat brengt de opleiding jou?

De opleiding is een jaar van intensieve persoonlijke coaching, dat je zal helpen om belemmerende patronen verder los te laten en nog meer vreugde en liefde te ervaren. Na de opleiding ben je beginnend (aspirant) Reiki Master en kan je cursussen geven in Reiki 1 en Reiki 2 als je dat wil. Je hebt de instrumenten en de kracht om verdere leermomenten in je leven succesvol te kunnen doormaken. Na tenminste vijf jaar na je initiatie als Reiki Master ben je aspirant af en klaar om anderen op te mogen leiden tot Reiki Master.

Hoe ziet het opleidingsjaar eruit?

Heel precies is dat niet te zeggen. Het programma van jouw opleidingsjaar wordt namelijk ingericht naar wat er voor jouw specifieke ontwikkeling nodig is. Je doet in ieder geval mee aan de Reiki cursussen die ik gedurende jouw opleiding geef. Ook ga je aan minimaal 10 personen een reeks reikibehandelingen geven. Aan het einde van de opleiding organiseer je zelf een cursus Reiki 1, waarbij ik de cursisten zal inwijden. Ter afronding van je opleiding ontvang je zelf de inwijding tot Reiki Master.

Voordat de opleiding begint hebben we een aantal intake momenten waarop we jouw programma samenstellen en concrete afspraken maken in de vorm van een contract. Dit om van beide kanten te bezegelen dat we deze ‘reis’ met elkaar willen maken.

Wat kost het?

De kosten voor de opleiding Reiki Master zijn €10.000,- incl. btw. (betaling in termijnen is mogelijk). Daaronder vallen alle coach- en intervisiemomenten en de Reiki cursussen waarbij je aanwezig bent. Eventueel extra lesmateriaal als boeken of workshops/cursussen elders dan bij Avalon horen daar niet bij. Dit gaat echter altijd in overleg en het streven is om niet onnodig extra kosten te maken.

In de cursus Reiki 1 heb je al gehoord hoe het betalen van de verschillende Reiki cursussen gaat om energie-uitwisseling en het vorm geven aan het belang dat je zelf hecht aan de inwijding in de betreffende Reiki graad. De hoogte van het bedrag zegt iets over de mate van energie die je verwelkomt in je leven. Dat geldt uiteraard ook voor de opleiding tot Reiki Master.

Misschien denk je nu: waar ga ik in ’s hemelsnaam tienduizend euro vandaan halen? Dat begrijp ik heel goed. En dat is ook meteen de belangrijkste starteis van de opleiding: heb je voldoende vertrouwen en kracht opgebouwd met Reiki om dit traject aan te gaan? Het VERTROUWEN dat het Universum ervoor zal zorgen dat jij de KRACHT hebt om de middelen aan te trekken die nodig zijn om jouw pad te volgen. Toen ik zelf begon aan mijn opleiding tot Reiki Master had ik het geld ook niet. Maar wonderlijk genoeg had ik op elke betaaltermijn het benodigde bedrag toch weer beschikbaar.

Wil jij Reiki Master worden?

Voel jij de roeping om Reiki Master te worden? En heb je Reiki 1 en Reiki 2 bij mij gedaan? Ben je door het dagelijks toepassen van Reiki en de Reiki principes al enige tijd lichamelijk en emotioneel beter in balans? Neem dan contact met mij op met de vraag of ik je op wil leiden tot Reiki Master. Dan hebben we een eerste oriënterend gesprek, dat verder nog niet tot verplichtingen leidt. Als het daarna voor ons beiden goed voelt dat ik je begeleid in dit proces, gaan we over tot het maken van concrete afspraken.

Het zal me een eer zijn.
Liefs,
Jacqueline

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print