natuurlijk energiek en gezond

Voedingsadvies: natuurlijk energiek en gezond

Dé gezonde voeding bestaat niet. Wat voor de een gezond is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Wil je gezonder leven, dan moet je kijken naar de unieke behoeften van jouw lichaam. Als voedingscoach help ik je een eetpatroon te vinden dat past bij jouw individuele constitutie, zoals je bloedgroep, je medische geschiedenis en jouw manier van prikkelverwerking. Personalised food heet dat.

Ik kan je op verschillende manieren van dienst zijn. Je kan terecht voor een quickscan persoonlijke voeding waarbij ik je tijdens een gesprek van een uur praktische tips geef.
Wil je verder aan de slag gaan met jouw voeding, dan bied ik je een voedingstraject aan. We zoomen dan verder in op jouw aanleg en behoeften. Ook begeleid ik je bij het integreren van je nieuwe voedingspatroon zodat het vanzelfsprekend wordt. Want van ‘op dieet zijn’ krijgt niemand energie; van gezond leven wel!

Het voedingsadvies dat je krijgt is praktisch:

  • je krijgt verschillende alternatieven voor wat je beter niet meer kan eten
  • je weet waar je het kan kopen
  • je krijgt tips om je eten lekker en makkelijk te bereiden.

Eet je gezond

Gezonde voeding helpt niet alleen om ziektes te voorkomen, maar kan ook helpen klachten te verminderen. Bijvoorbeeld door op het zuur-base evenwicht te letten of op de vitaminen en mineralen. Gezond eten helpt bijvoorbeeld bij:

  • Prikkelbare darmsyndroom
  • Artrose, reuma en andere gewrichtsklachten
  • Problemen met lever en galblaas
  • Diabetes
  • Allergieën zoals hooikoorts
  • Hormonale verstoringen, zoals PMS of opvliegers

Afvallen

Wil je afvallen? Natuurlijk ben ik ook graag jouw gewichtsconsulent. Mijn aanpak is echter anders dan van een diëtiste. Meestal vechten mensen al langer tegen hun gewicht. Het lukt ze alleen niet om een gezonde leefstijl vol te houden. Emoties zijn vaak de oorzaak van het niet volhouden. Om deze emoties op te lossen, combineer ik voedingsadvies met energetisch lichaamswerk.

Wat is gezond eten?

Het kan goed zijn om af en toe een detox kuur te doen en je darmen te reinigen. Toch is gezond eten wat anders. Gezond eten is altijd eten wat jouw lichaam goed kan verteren. Dat is voor iedereen anders. Melk is niet goed voor elk, bijvoorbeeld. Wat past bij jou?

Bloedgroepdieet

Een van mijn uitgangspunten om jouw unieke voedingsbehoefte te bepalen, is je bloedgroep. Bloedgroepen zijn terug te leiden tot de oorspronkelijke bevolkingsgroepen en hun eetgewoonten. Jagers en verzamelaars (bloedgroep O) aten nou eenmaal anders dan agrariërs (bloedgroep A) en nomaden (bloedgroep B). En onze genen veranderen minder snel dan de voedingsindustrie.

Spijsvertering

Ik kijk holistisch en dus naar lichaam en geest. Ook je mentale gesteldheid en emoties bepalen hoe jij je eten verteert. Iemand die veel prikkels opvangt, zal bijvoorbeeld ook een gevoelige spijsvertering hebben. Hoe verwerk jij informatie? Dat zegt iets over jouw spijsvertering. Handig om daar rekening mee te houden!

Een quickscan persoonlijke voeding duurt 1 uur en kost €85,- incl. btw.
Een compleet voedingstraject bestaat uit 4 consulten van 2 uur, incl. lichaamswerk en praktische voedingstips. Prijs: €250- incl. btw per consult. Bij aanschaf van een strippenkaart voor een compleet traject ontvang je 15% korting.

Inschrijven Avalon nieuwsbrief

Check voor de zekerheid je spambox en voeg afzender toe aan gewenste e-mail!

Om te volgen!

“Mijn doel is om jou in staat te stellen zo vitaal en vreugdevol mogelijk te leven”