Mediteren moeilijk? Leer reiki!

Veel mensen vinden mediteren moeilijk. Meestal begin je ermee omdat je meer wilt ontspannen. Dus ga je zitten of liggen en probeert alles los te laten. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het vraagt om concentratie, geduld en oefenen, veel oefenen. En dan uiteindelijk, na een poos, begin je een beetje verschil te merken. Bij reiki is dat anders. Tijdens en na de eerste (zelf)behandeling voel je al effect. Dus vind je mediteren moeilijk? Leer reiki!

State of mind

Zeker voor mensen met stress kan mediteren moeilijk zijn. Zet je gedachten maar eens stil terwijl je hoofd overloopt… Reiki is een makkelijker toepasbare manier om dagelijks te ontspannen. Er is geen bepaalde state of mind voor nodig. Een half uurtje tijd voor jezelf waarin je je handen op de juiste plaatsen op je lichaam legt, is alles wat nodig is. Of je er nou bij blijft met je gedachten of afdwaalt: het werkt altijd. Precies daar waar het voor jou op dat moment het hardste nodig is. Zodat je tot rust komt, beter slaapt en eventuele pijn of sombere gevoelens verzachten. Reiki brengt kalmte voor lichaam en geest.

Eenvoudig

Reiki is eenvoudig door iedereen te leren. Binnen een weekend leer je alle basisposities om jezelf en anderen te behandelen. Zo vaak en wanneer je maar wilt. Je hoeft er niets voor te geloven of bijzonders voor te kunnen. Reiki is er gewoon. Het is de levensenergie die in en om ons heen is en die we allemaal kunnen gebruiken om ons vitaal te voelen. Ook in bijvoorbeeld acupunctuur, shiatsu en aikido wordt gebruik gemaakt van het geleiden van deze zelfhelende energie. En ook via meditatie kan je uiteindelijk deze energie aanspreken. Met reiki geleid je deze energie echter snel en eenvoudig, zonder dat er naalden, moeilijke bewegingen of een ‘zen’-modus voor nodig zijn. Reiki is simpel: je handen op je lichaam leggen.

Hier en nu

Zweverig is reiki zeker niet. Omdat je het lichaam aanraakt, werkt reiki juist heel grondend. Het brengt je naar het hier en nu. Jij, hoe je je nu voelt in jouw lijf. Want uiteindelijk gaat in balans zijn erom dat jij met beide benen op de grond volop in het leven kan staan en ervan kan genieten. Ondanks tegenslagen, zoals een boom in de wind. Met je wortels in de aarde. Reiki zorgt dat jij er helemaal kan zijn, precies zoals je werkelijk bent. Regelmatig jezelf behandelen geeft je meer zelfvertrouwen en veerkracht.

Wil jij ook reiki leren?

Ik geef regelmatig tweedaagse reiki cursussen. Kijk voor meer informatie en data van de eerstvolgende cursusweekenden op https://avaloncoaching.nl/diensten/reiki-cursussen/
Je bent van harte welkom!

Liefs,
Jacqueline

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print