communicatie in je relatie Avalon coaching Ridderkerk

Communicatie in je relatie: Hoe open ben jij naar je geliefde?

Liefde is een woord met veel betekenissen. Hoe de ideale relatie eruit ziet, is voor iedereen anders. Maar een ding staat vast: liefde gaat altijd over verbinding. Wanneer een relatie moeizaam gaat, ervaart tenminste een van de partners een gebrek aan verbinding. Je voelt je verbonden als de ander je ziet, hoort en met je meeleeft. Voor die verbinding is het echter nodig dat jij je laat zien, horen en je gevoelens deelt. Hoe open ben jij naar je geliefde? En sta je volledig open voor alles van je partner?

Alles delen

Communiceren over wat er in jou leeft is essentieel in een relatie. Niet alleen in het prille begin, maar altijd. Ook als je elkaar al door en door denkt te kennen. Want mensen veranderen, situaties veranderen, gevoelens bewegen mee. Die mag je met elkaar blijven delen. Wees eens eerlijk naar jezelf: deel jij alles wat je op je hart hebt met je geliefde? Ook de gedachten of emoties die je van jezelf afkeurt? Of waarvan je zeker denkt te weten dat je partner er niets mee kan?

De uitnodiging van liefde

Dát is de grote uitdaging – of liever: uitnodiging – van liefde. Om ook de dingen van jezelf waar je zelf (nog) geen vrede mee hebt, te delen met je geliefde. Juist in jullie verbinding kan je elkaar inspireren, aanmoedigen en gerust stellen. Zodat jullie allebei een veilige ruimte van liefde hebben waarin je oude wonden kan helen en verder kan groeien. Onbewust trek je daarvoor altijd partners aan die jou aanvullen of spiegelen op de gebieden waar jij je in (een fase van) je leven mag ontwikkelen.

Ware liefde

Nodig jezelf en je partner dus telkens weer uit om te communiceren. Open en oprecht. Over je leuke kanten, maar ook over je minder mooie eigenschappen. Ook als het eng is om dat te doen. Misschien ben je bang dat je lief je afwijst als je alles van jezelf laat zien. Maar is dat niet juist wat je zoekt in de Ware Liefde? Iemand die van je houdt, gewoon zoals je bent? Geef elkaar de ruimte om te zijn en te worden wie je bent, zelfs al lijkt het in eerste instantie dat jullie wensen en verlangens niet overeenkomen. In een ruimte van liefde is alles mogelijk.

Communicatie in je relatie

Communiceren is tweerichtingsverkeer: zenden en ontvangen. Daarvoor is geduld en aandacht voor elkaar nodig. Dus niet even snel tussen de bedrijven door mededelen wat je op je hart hebt en vervolgens de deur uit rennen. En niet pas tijdens een ruzie alles eruit gooien wat je al veel eerder op een veel mildere wijze had kunnen zeggen. Maar samen bewust kiezen voor momenten waarop je er voor elkaar bent en met elkaar praat. En – hoeveel spanning er ook in jou mag zijn over wat je wil zeggen – kies een liefdevolle toon.

Ruimte voor elkaar

Praat niet in verwijten (‘Jij doet dit verkeerd’), maar spreek vanuit je eigen beleving in de ik-vorm (‘Voor mij voelt het alsof’). En luister naar elkaar, zonder meteen je oordeel of weerwoord klaar te hebben. Zorg dat er ruimte blijft voor zowel de ander als voor jezelf. Jullie zijn twee prachtige individuen die er voor hebben gekozen om een verbinding met elkaar aan te gaan. Door je open met de ander te verbinden en tegelijkertijd je authenticiteit te behouden, kunnen jullie met elkaar door diepe dalen gaan en naar grote hoogten stijgen. In liefde.

 

Misschien ook interessant voor jou:
Ruimte in je relatie
Drie dingen die je liefdesrelatie beïnvloeden

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks vergelijkbare artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print