Hoe goed ben jij in kiezen? Ben je een eeuwige twijfelaar? Of kies je juist te snel en onbezonnen, zodat je er later spijt van hebt? Is keuzes maken voor jou een soepel proces van de situatie bekijken, er een nachtje over slapen en dan precies weten wat je gaat doen? De manier waarop jij beslissingen neemt wordt bepaald door de energie van het element hout. Hout staat voor de stuwende energie van creatie, waardoor zaadjes ontkiemen tot plantjes en dromen uitmonden in concrete plannen.

Chinese elementenleer: hout

Volgens de Chinese elementenleer zijn er vijf energieën actief in elk levend wezen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Bij elk element zijn bepaalde lichaamsdelen, organen, emoties en denkwijzen actief. Wie de hout-energie vrij in zich kan laten stromen:

  • kijkt helder uit zijn ogen,
  • heeft een goed werkende lever en galblaas,
  • kan eventuele boosheid makkelijk weer loslaten,
  • maakt van tijd tot tijd nieuwe plannen en
  • weet die binnen afzienbare tijd om te zetten in concrete acties

Lente

De lente is het seizoen waarin de hout-energie volop stroomt. Dit is dan ook hét moment om nieuwe wegen in te slaan en keuzes te maken die je verlangens werkelijkheid laten worden. Meestal weet je van tevoren niet zeker of je keuze ook het resultaat zal hebben dat je wenst. Ook het durven nemen van risico’s hoort bij een gezonde hout-energie. Als je een keuze maakt waarin je hartsverlangen en onderbuikgevoel net zoveel ruimte krijgen om mee te beslissen als je verstand, weet je zeker dat je keuze je dichter bij het pad van je hart zal brengen. Ook als het resultaat dan anders is dan jij je had voorgesteld, opent het vaak nieuwe deuren naar prachtige mogelijkheden die jij nooit voor mogelijk had gehouden.

Hout stimuleren

Wil jij ook optimaal gebruik maken van de scheppende kracht van het hout-element? Ga dan eens bij jezelf na hoe het op lichamelijk, emotioneel en mentaal vlak gesteld is met jouw hout. Zijn je lever en galblaas gezond? Heb je vaak last van woede of frustratie? Zijn je gedachten helder en maak je makkelijk keuzes?

Met o.a. gezonde voeding, voldoende beweging, liefde voor jezelf, contact met de natuur, vrijen en creatief bezig zijn voedt je de hout-energie in jou. Ontzie je lever en galblaas door vet, suiker en cafeïne te vervangen door natuurlijke, zelf gemaakte gerechten. Ga regelmatig dansen, sporten of lekker wandelen in de natuur. Kijk je zelf minstens 1x per dag aan in de spiegel en zeg: “Ik houd van jou”. Ook heerlijk vrijen met iemand van wie je houdt stimuleert de scheppende energie in jou. Net als schilderen, boetseren en muziek maken bijvoorbeeld.

Kom in actie!

Wanneer jouw hout in balans is, kan je makkelijker keuzes maken die de kwaliteit van je leven verhogen. Maak gebruik van de kracht van het seizoen en zet je verlangens en fantasieën om in heldere, gedetailleerde plannen voor het komende jaar. Volg een cursus, ga sporten, verklaar de liefde, begin je eigen zaak; wat ook je keuze is, maak hem met hoofd, hart en ziel en kom in actie! Je bent het helemaal waard.

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks vergelijkbare artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

 

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
Whatsapp