Hoe vind je jouw roeping?

Ontdekken waar je hart ligt, wat jouw bestemming is in het leven, is een verlangen dat velen hebben. Toch lijkt het gemakkelijker gezegd dan gedaan om uit te vinden wat jij nou werkelijk wilt doen in je leven. Je hebt nou eenmaal een bepaalde opleiding gevolgd, je doet nou eenmaal al jaren bepaald werk en daar ben je nog goed in ook… En toch blijft er iets knagen. Is dit het nou?

Krampachtig op zoek gaan naar iets nieuws werkt meestal niet. Het kan een tijdelijke opleving geven, maar al gauw sluipt het gevoel van sleur of stress er weer in. Werk dat je doet omdat het je roeping is, voelt niet als werk maar geeft je groot plezier. Maar hoe weet je nou wat je zoekt?

Ontkrampen is het sleutelwoord

Het enige dat je hoeft te doen is naar jezelf duidelijk de intentie uitspreken dat je wilt weten wat je bestemming is en dat je open staat voor wat er komt. Zie het maar als een gebedje.

Vervolgens geef je jezelf de tijd om te ontdekken. Kijk om je heen naar alle tekenen die je krijgt. Dat compliment, die tegenslag, dat ene woordje/liedje/plaatje dat je steeds weer opvalt…het zijn allemaal aanwijzingen. Sta er voor open dat toeval niet bestaat en dat alles in je leven voor je werkt. Alles in je leven is erop gericht om jou je bestemming te laten vinden. Ook de minder leuke ervaringen: hier heb je vast van geleerd of ben je sterker uitgekomen. Het brengt je allemaal dichter bij wie jij werkelijk bent en dus bij wat je werkelijk wilt doen met je leven.

Heb vertrouwen

Om de signalen te kunnen zien en de rode draad in je leven te ontdekken is rust nodig. Bouw dus bewust momenten in waarop je met jezelf op de bank kan zitten mijmeren. Dat kan zijn in de vorm van meditatie, maar gewoon lekker voor je uit staren is ook al voldoende. Ook een wandeling in de natuur kan wonderen doen. Vraag hulp op momenten dat je er alleen niet helemaal uitkomt, bijvoorbeeld in de vorm van een healing of een gesprek met een coach. En dan, op een mooie dag, word je verrast door de ontdekking dat je iets onbewust je hele leven al gedaan hebt, en dat je nu weet hoe je deze eigenschap op een positieve manier kan inzetten voor jezelf en je omgeving! Probeer die mooie dag niet af te dwingen, maar wacht geduldig en heb vertrouwen dat het echt wel komt.

Achteraf gezien is het bij mij precies zo gegaan, al was ik me daar destijds niet zo bewust van. Ik werkte al vele jaren op dezelfde plek, was daar succesvol, werd gewaardeerd en vond telkens een nieuwe uitdaging in andere functies. Maar uiteindelijk sloot ook ik me aan bij de club van ‘dolende dertigers’: ik vind mijn werk wel leuk, maar ik zou nog wel wat anders willen. Maar wat dan?

Ik deed verschillende tests om te ontdekken wat ik allemaal kon en leuk vond (teveel!) en volgde opleidingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Nog steeds geen duidelijkheid, hoe (verkrampt) ik ook zocht. “Toevallig” kwam ik een jaar of wat later in aanraking met Reiki. Een vriendin enthousiasmeerde me om een cursus te gaan doen. Ach, waarom niet, weer eens wat anders, baat het niet dan schaadt het niet. Ik kwam enthousiast thuis van de cursus en ging trouw aan de slag met de dagelijkse zelfbehandelingen.

Ik kwam lekkerder in mijn vel te zitten. De link met mijn loopbaan had ik absoluut niet gelegd. Ik was nog steeds op zoek naar iets nieuws, en wisselde uiteindelijk ook van werkgever zodat ik me meer met inhoudelijk beleid bezig ging houden. Dat was interessant, maar van een echte passie kon ik niet spreken.

In mijn kracht

Een paar jaar later, toen ik veel persoonlijk leed had kunnen verwerken met behulp van Reiki en ik voelde dat ik veel meer in mijn eigen kracht was komen te staan, werd ik ’s ochtends wakker. De eerste gedachte die door mijn hoofd schoot, was: Waarom zou ik niet ook Reiki gaan geven aan anderen? Het heeft mij zoveel goeds gebracht, wat zou het fijn zijn als ik daar ook anderen mee kan helpen? En toen was het idee geboren; het zaadje was ontkiemd: ik ging een eigen praktijk beginnen. Ik, die altijd had gedacht dat ze slapeloze nachten zou krijgen van de verantwoordelijkheid voor een eigen zaak, besloot nu binnen een minuut om voor mijzelf te beginnen! Eerst in een veilige vorm, naast mijn bestaande baan – die daar wonderlijk genoeg alle ruimte voor bood. En na een jaar besefte ik dat geen enkele baan en vast salaris het haalde bij de voldoening die ik haalde uit het behandelen van andere mensen. Ik zei mijn vaste baan op en werd fulltime reiki therapeut. Dit was mijn bestemming! En ik gun jou precies hetzelfde, wat je bestemming ook is.

Workshop

Om je te helpen ontdekken jouw roeping te vinden, is er de workshop Leer luisteren naar je hart. Tijdens deze workshop kom je via ontspanning en geleide meditatie in contact met je intuïtie. Aan de hand van een bijzonder spel – het Transformatiespel – krijg je vervolgens inzichten die je helpen om dichter bij het verwezenlijken van jouw innerlijke verlangen te komen. Of het nou over werk, relaties, gezondheid, geld of zingeving gaat: het antwoord zit al in je.

Een tot twee keer per jaar geef ik deze workshop (zie agenda) . Als je met 2 of 3 bekenden de workshop wil doen, geef ik deze ook graag op een tijd en locatie naar jullie wens.  De workshop is kleinschalig, met maximaal 4 deelnemers, zodat er volop ruimte is voor ieders vragen en uitwisseling van inzichten. Deelname kost 50 euro, inclusief thee en gezonde snacks. Aanmelden kan via het contactformulier.

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks vergelijkbare artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
Whatsapp