Altijd ziek? Jezelf zijn als levensmissie Avalon coaching Ridderkerk

Altijd ziek? Jezelf ZIJN is jouw speciale levensmissie

Wanneer je (bijna) altijd ziek bent, kan je leven soms aanvoelen als een ware lijdensweg. Misschien werd je geboren met een bepaalde aandoening, of heb je later in je leven een chronische ziekte opgelopen. Of is je immuunsysteem zodanig zwak dat je elke maand wel een keer uit de roulatie bent. Dan vraag je je weleens af: “Waarom? Waarom ik?”. En misschien is dát wel precies de vraag die je jezelf moet stellen om je gezond te kunnen voelen. Niet vanuit een slachtofferrol of vanuit boosheid, maar vanuit het besef dat alles met een reden gebeurt. Sta je er weleens bij stil dat jouw ziel niet voor niets is geboren in dit lichaam?

Focus verleggen

‘Het belangrijkste is dat je gezond bent.’ Een veelgehoorde uitdrukking die iedereen altijd beaamt. We zijn altijd heel erg gefocust op gezond zijn of gezond worden. Daarvoor doen we ons best om de symptomen van ziekte te bestrijden en pijn te voorkomen. Klinkt als: verzetten tegen, onderdrukken van. Daarmee slaan we een belangrijke stap over, namelijk het ZIJN met onze ziekte, gebreken, uitdagingen, of hoe je het ook wil noemen.

Speciale levensmissie: ZIJN (met) hoe je bent

Juist het onderzoeken en helen van de diepere oorzaak en betekenis van je klachten brengt je de mogelijkheid om je gelukkig en krachtig te voelen in het lichaam dat je hebt. Zélfs als je aandoening of ziekte daarmee niet helemaal verdwijnt. Door eerst met heel je wezen je ziek zijn te erkennen, accepteren en doorvoelen als deel van jezelf kan je ontdekken waarom jouw ziel nu juist voor deze route heeft gekozen. Helemaal ZIJN (met) hoe je bent is jouw speciale missie in dit leven. Op die manier kan je komen tot het begrip en de wijsheid die jouw ziel nodig heeft om verder te groeien.

Ook ziek zijn heeft zin

Altijd ziek zijn maakt dat je niet klakkeloos mee kan hollen met de ‘vaart der volkeren’, om het zo maar even te noemen. Je lichaam dwingt je om rust te nemen, prioriteiten te stellen in je activiteiten en om stil te staan bij je gevoelens en gedachten. Zolang jij je daartegen blijft verzetten voelt dit zwaar. Maar het is ook jouw uitgelezen mogelijkheid om er niet ‘naast’ te leven, zoals talloze mensen helaas wel doen. Het leven kent zoveel afleidingen – ook leuke – die onze hele dag op kunnen slokken. Dag in dag uit, soms zelfs een leven lang. Op die manier kom je nooit toe aan de échte zin van jouw leven, de missie waarmee jouw ziel op aarde is gekomen. Ziek zijn biedt je dan een ingang om het anders te doen.

Eigenaar worden van jouw ziekte

Hoe ontdek je dan waarom jouw ziel juist déze route in je leven heeft gekozen om te kunnen groeien? Daarvoor moet je eerst eigenaar worden van jouw ziek zijn. “Own it”, in het Engels. Dat begint bij overgave. Stop met strijden tegen of ontkennen van de ‘gebruiksaanwijzing’ van jouw lichaam. Geef toe aan je ziekte.

Toegeven is iets anders dan het opgeven. Toegeven maakt dat jij helemaal kan ZIJN in dit moment. Het is zoals het nu is. Je laat je lichaam daarmee weten dat het er helemaal mag zijn.

Je staat je ziel als het ware toe om volledig in je lichaam te zakken. Op dat moment kan je ziel gaan registreren wat er nodig is om zijn essentiële kracht te herstellen en te laten groeien. Anders gezegd: je zielsbewustzijn krijgt via het instrument van jouw unieke lichaam, zoals het op dit moment is, de mogelijkheid om zich zijn levensmissie te herinneren.

Levensmissie

Hoe kan (altijd) ziek zijn je bij je levensmissie brengen? Stel je voor dat je door je ziekte of aandoening niet in staat bent om vrijuit te bewegen. Je bent bijvoorbeeld slecht ter been, gehandicapt of erg snel moe. Je kan niet zomaar overal naartoe of aan meedoen. Werken binnen een bedrijf of organisatie is niet mogelijk voor je. Lang achter de computer zitten is ook geen optie. Maar met jouw vermogen om te denken is niets mis. Dat vermogen heb je zelfs sterker dan gemiddeld ontwikkeld, omdat dat iets is wat je wel altijd kan doen.

Aangezien jij door je ziekte minder afleidingen hebt waar je gedachten naar uit kunnen gaan, zal je denken – je bewustzijn – voldoende energie hebben voor ontwikkeling. Je bewustzijn zal zich willen verruimen. Er komen boeken, films, podcasts en andere inspiratiebronnen op jouw pad die jouw bewustzijn verrijken en helpen groeien in de richting die bij jou past. Misschien vormen zich wel baanbrekende ideeën die kunnen helpen om van de wereld een betere plek te maken. Of misschien merk je wel dat je mediamieke gaven zich ontwikkelen. Misschien krijg je inspiratie om andere zieke mensen een hart onder de riem te steken.

Dat is allemaal niet voor niets: dit leidt je naar de levensmissie van jouw ziel. Jouw ziekte opent nieuwe deuren en dwingt je om andere wegen te vinden om zo te kunnen doen wat je werkelijk komt doen in het leven.

Onbekende paden betreden

Dit is maar één voorbeeld van hoe ziekte je kan helpen om je ware levensmissie te vinden en leven. Wanneer je leert om een te ZIJN met het lijf dat je nu hebt, zal zich vanuit je zielsbewustzijn altijd een manier aandienen om jouw bestemming te leven. Misschien zelfs wel meerdere manieren. Het is aan jouw vrije wil of je die handschoen oppakt of niet. Het zal misschien soms best nodig zijn om uit je comfort-zone te stappen en onbekende paden te betreden. Maar dat is het zeker waard!

Altijd ziek, of toch niet meer?

Als jij je ziekte eenmaal volledig hebt kunnen integreren als deel van jezelf en jouw speciale levensmissie, is ziek blijven dan nog steeds de route die nodig is voor jouw ziel? Dat is voor iedereen anders. Waarschijnlijk ga jij je door het acceptatieproces en de zingeving die jij daardoor vindt sowieso beter voelen. Positieve gezondheid wordt dat ook wel genoemd. Andere mogelijkheid is dat wanneer jij je leven eenmaal gaat inrichten naar de manier die bij jouw zielsmissie past, er meer helende energie door je lichaam gaat stromen en je ook op fysiek niveau geneest. Maar het hoeft niet. Beter worden kan, maar is geen doel op zich. Want juist door dat streven los te laten, kan je toekomen aan je werkelijke doel in dit leven. En als ziek zijn daarbij helpt, dan is dat zo.

Heb jij iets aan deze blog gehad? Misschien voelt het goed voor je om bij wijze van energie-uitwisseling een kleine donatie te doen. Bijvoorbeeld 5 euro, of een ander bedrag dat passend voelt. Op die manier help je mij om – naast mijn consulten en cursussen – voldoende tijd en energie te kunnen blijven besteden aan het bieden van gratis tips en inspiratie met mijn schrijfsels. Je kan je donatie overmaken op rekeningnummer NL29RABO 014.14.89.456 t.n.v. J. Rietveld. Dankjewel alvast!

Misschien ook interessant voor jou:
Jezelf helen: zo ontdek je de holistische betekenis van je klacht
Deze mindset brengt je bij de wijsheid van je ziel