mindset wijsheid van de ziel Avalon coaching Ridderkerk

Deze mindset brengt je bij de wijsheid van je ziel

Een mindset om af te stemmen op je zielswijsheid, hoe handig zou dat zijn? Nooit meer twijfelen, geen misstappen maken, altijd het pad van je bestemming volgen. Tja, zo werkt het helaas niet helemaal. Het blijft vaak lastig om onderscheid te maken tussen wat je ego je ingeeft en inzichten die komen vanuit een hoger bewustzijn. Maar er zijn wél drie beginselen die je geest helpen meer open te staan voor inspiratie vanuit het universum*. Grondhoudingen die verder gaan dan het ego en je naar het energieniveau van je ziel brengen. Streven naar die mindset helpt om meer geborgenheid, vreugde en vervulling in je leven te vinden.

Vrees niet, oordeel niet, verzet je niet

Dit zijn de drie grondhoudingen die nodig zijn om geïnspireerd te worden. Inspiratie spreekt de taal van de ziel en kent een hele hoge energetische trillingsfrequentie. Het woord inspiratie komt van het Latijnse in-spirare, wat zoveel betekent als ‘in de ether’ (spirare = ademen). Die etherische trilling is sneller en vluchtiger dan de trilling van materie, zoals van ons lichaam en de aarde.

Liefde en licht

Om de wijsheid vanuit de hogere trilling te kunnen ontvangen, mogen we zorgen dat er zo min mogelijk gedachten van een lagere trilling zijn die ruis op de lijn brengen. Door je steeds af te stemmen op de trilling van “niet vrezen, niet oordelen en niet verzetten”, geef je gedachten die je energie omlaag brengen minder kans. Je resoneert dan automatisch mee op de hoge trilling van liefde en licht. En die communiceert rechtstreeks met je ziel.

Eerste beginsel: vrees niet

‘Vrees niet’ betekent niet alleen dat je niet bang hoeft te zijn, maar vooral ook dat je mag kiezen voor een staat van vertrouwen. Ook al druist dat soms tegen je levenservaring in. Want we maken allemaal wel dingen mee die ons schrik hebben aangejaagd en die we liever niet nog eens meemaken. Maar je mag je altijd realiseren dat je ervaringen je kunnen helpen groeien en dat je nieuwe ervaringen daarom niet uit de weg hoeft te gaan.

Moed

Groei vraagt om moed en overgave aan wat komt. Natuurlijk is het gezond om niet roekeloos te worden en wel angst te voelen op het moment dat er daadwerkelijk iets aan de hand is. Maar angst voor wat eventueel zou kunnen gebeuren, blokkeert je en is daardoor volkomen zinloos. Alleen vanuit een basishouding van vertrouwen kan je ten volle beseffen waar het leven jou(w ziel) naartoe leidt.

Tweede beginsel: onvoorwaardelijke liefde

‘Oordeel niet’ is een mindset die verder gaat dan alleen het niet oordelen over anderen. Misschien gaat het wel bovenal om het niet veroordelen van jezélf. Als je met een vinger naar de ander wijst, wijzen er tenslotte drie naar jezelf. Oordelen over onszelf gaat vaak over schuldgevoel of een minderwaardigheidscomplex. “Ik heb het allemaal verkeerd gedaan”, “ik ben niet goed genoeg”, of “ik kan het toch niet”, zijn van die zinnetjes die je ego je in kan fluisteren. En daardoor kan je zomaar de echte waarheid, de diepere boodschap van wat er plaatsvindt, missen.

Herinner je dan dat oordelen niet helpt, en kies voor onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen. Zelfs als jij of iemand anders iets deed wat niet door de beugel kan, mag je beseffen dat iedereen altijd een nieuwe kans verdient. Alleen vanuit die vergevingsgezinde staat kan je horen wat het universum tegen jouw ziel zegt. Want het universum straalt ook onvoorwaardelijke liefde uit naar jou en alle anderen.

Derde beginsel: overgave

De derde mindset die het universum van je vraagt om inspiratie te ontvangen is om je niet te verzetten. Overgave dus, aan de situatie zoals die is en vooral aan de gevoelens die dit bij je oproept. Verzet je niet tegen die gevoelens, onderdruk ze niet, maar accepteer ze voor wat ze zijn. Bedenk je daarbij dat je niet je gevoelens bént, maar dat je ze hebt. En dat ze dus ook weer voorbij kunnen gaan.

Verantwoordelijkheid nemen

Overgave betekent geen slachtofferschap. Integendeel: juist door je over te geven kan jij je verantwoordelijkheid nemen. Door nare gevoelens compleet te laten bestaan, kan je ontdekken wat écht belangrijk voor je is en hoe jij je leven eventueel anders kan inrichten om gelukkiger te worden. Pas op: stap hier niet in de valkuil van het oordelen (2e beginsel). Zodra je ziet wat er anders kan, ben je misschien geneigd om jezelf de schuld te geven van hoe het tot nu toe ging. Maar daarmee haal je alleen maar je energie omlaag. Alleen als je leert om zonder oordeel je pijn of weerstand te doorvoelen en er niet voor weg te vluchten, krijgt het de kans om te transformeren. En dat zal je altijd verder brengen richting jouw zielsbestemming.

Inspirerende voorbeelden

Door de geschiedenis heen zijn er tal van voorbeelden van mensen die het lukte om zoveel mogelijk volgens deze drie beginselen te leven. Denk aan Jezus die een groot vertrouwen had in het hogere plan van God en zich overgaf aan zijn kruisiging. Maar ook Mandela die tijdens zijn gevangenschap niet zozeer vanuit verzet, maar juist vanuit vertrouwen en vergevingsgezindheid zorgde voor de afschaffing van apartheid. Boeddha, Gandhi, de Dalai Lama: allemaal mensen die zich lieten en laten leiden door inspiratie vanuit het hoogste bewustzijn.

Jou lukt het ook

Maar je hoeft niet beroemd of uitverkoren te zijn om zo te kunnen leven. Iedereen die er voor kiest om zoveel mogelijk de houding van geen angst, niet oordelen en niet verzetten aan te nemen en zichzelf daarin blijft oefenen, zal merken dat het steeds makkelijker wordt om te luisteren naar de wijsheid van je ziel. En om zo in een staat van licht en liefde te blijven.

Reiki

Reiki is een methode waarmee de liefdevolle energie vanuit het hoogste trillingsniveau (het universum) rechtstreeks naar het lichaam wordt geleid. Met Reiki wordt dus automatisch ook een staat van ‘vrees niet, oordeel niet, verzet je niet’ meegegeven aan degene die het ontvangt. Wanneer je jezelf meerdere keren per week Reiki geeft, zal je merken dat het eenvoudiger wordt om die mindset te behouden door de dagen heen. Als je dat graag wil bereiken – er is ook áltijd een keuzemoment, de vrije wil – zal het stelselmatig toepassen van Reiki je daarbij helpen. Uiteraard zijn er ook andere manieren om je mindset af te stemmen op de universele energie. Persoonlijk ervaar ik Reiki als de meest toegankelijke en effectieve methode, maar kies uiteraard wat het beste bij jou past.

Mindset voor de dagelijkse dingen

Afstemmen op de wijsheid van je ziel en het volgen van de drie beginselen lukt misschien prima als je er bewust voor gaat zitten of – in het geval van Reiki – liggen. Maar als je aan het werk bent, tijdens het boodschappen doen of andere dagelijkse bezigheden uitvoert, kunnen stresserende gevoelens als angst, frustratie en onzekerheid er gauw weer insluipen. Hoe stem je dan af op het universum?

Door de drie beginselen actief in je gedachten te houden. Zodra je merkt dat je wordt geleid door negatieve gevoelens mag je de beginselen voor jezelf herhalen: vrees niet, oordeel niet, verzet je niet. Hoe zou de situatie waarin je zit voor je zijn als je deze staat aanneemt? Wordt het dan allemaal misschien wat zachter en kom je door je weerstand heen? Dan kan je zien en horen wat er werkelijk aan de hand is, en welke betekenis dit heeft voor jouw ziel. Op die manier is iedere ervaring een wonderlijk moment van groei. Je zal merken wat de zin van je leven is en daardoor echte levensvreugde ervaren.

*Ik gebruik in dit artikel het woord universum om iets aan te duiden wat eigenlijk niet met taal te beschrijven is. De Bron, het Al, Akasha, God, het Grote Niets, de Hemel, de Oerziel, de Kosmos of het Hoger Collectief Bewustzijn zijn begrippen waarmee mensen hetzelfde bedoelen. Universum wordt momenteel veel gebruikt en lijkt als woord het minst beladen met menselijke oordelen vanuit religie of cultuur. Vandaar dat ik er voor koos om dat woord in dit artikel te gebruiken.

 

Ook interessant voor jou:
Jouw lijntje met boven
Maakbaarheid versus overgave
Wat is magie en hoe herken je het?

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks vergelijkbare artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
Whatsapp