Wat is reiki?

Wat is reiki nou eigenlijk? Het woord beschrijft zowel een vorm van energie als een behandelmethode. Eerst de methode dan maar. Door de handen op bepaalde posities op het lichaam te leggen, wordt de lichaamsenergie van het lichaam gestimuleerd om vrijuit te stromen. Dit is ontspannend en zet het zelfhelend vermogen van lichaam en geest aan het werk. De methode is holistisch en mede gebaseerd op de Oosterse kennis over energiemeridianen in het lichaam. Als behandelmethode valt het onder de natuurgeneeskunde. Reiki werkt altijd ook op de oorzaak van een klacht of stress, niet alleen op de symptomen ervan.

Levensenergie (ki)

Dan nu de energie. Het woord reiki wordt vertaald als “universele levensenergie”. De universele levensenergie is overal om ons heen en onuitputtelijk beschikbaar voor iedereen. Het is de energie die heel goed zichtbaar is in de natuur: de scheppende energie die ervoor zorgt dat een zaadje in de grond met de juiste hoeveelheid zon en water kan ontkiemen om een prachtige plant te worden. Het is de energie die ervoor zorgt dat een wandeling in het bos of op het strand je tot rust brengt.

De energie voegt zich naar jouw behoeften

Om reiki te ontvangen of te beoefenen hoef je nergens in te geloven of een bepaalde gave te hebben. Het werkt altijd, op de manier die voor jou op dat moment het beste past. Reiki is een geleidelijke energie die zich voegt naar de onbewuste behoeften van jou lichaam, geest en ziel. Daardoor gaat het nooit te snel, is het nooit teveel en kan niets worden geforceerd. De helende energie brengt je dat waar jij op dat moment in je leven aan toe bent. Soms gaat dat op een manier die je zelf van tevoren niet had kunnen bedenken, maar blijkt het uiteindelijk allemaal voor je te werken!

Reiki Master

Jacqueline is sinds 2014 Reiki Master en opgeleid volgens de traditionele methode van de Usui Shiki Reiki Ryoho. Dit is een stroming die in het begin van de twintigste eeuw is ontwikkeld in Japan en zich via de grandmasters Usui, Hayashi, Takata en Furumoto heeft verspreid naar de rest van de wereld.

Wil je zelf Reiki leren? Kijk dan hier voor meer informatie over de cursussen.

Misschien ook interessant voor jou:
Waarom de zelfbehandeling mijn favoriet is
Reiki voor kinderen

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
Whatsapp