Waarom de Reiki zelfbehandeling mijn favoriet is

De Reiki zelfbehandeling is mijn favoriete behandelvorm. Ik leer mensen hoe ze anderen kunnen behandelen met Reiki, maar wie bij mij een cursus Reiki heeft gedaan weet dat ik de zelfbehandeling zeker zo belangrijk vind. Want om er te kunnen zijn voor een ander, moet je er ook kunnen zijn voor jezelf.

Wat het voor mij doet

Mijn liefde voor de zelfbehandeling komt waarschijnlijk omdat het mijzelf al zoveel moois gebracht heeft sinds ik 13 jaar geleden kennismaakte met Reiki. Sindsdien zijn er maar weinig dagen geweest waarop ik de zelfbehandeling niet heb gedaan! Het heeft wonden geheeld, me sterker gemaakt, balans gebracht en talenten in me naar boven doen komen die ik voorheen niet voor mogelijk hield. De zelfbehandeling maakt dat ik mijn werk als coach en Reiki Master kan doen zonder daarbij zelf energie te verliezen. Ik kan mij door de zelfbehandeling liefdevol verbinden met iedereen die ik op mijn pad ontmoet, waarbij geven en ontvangen in evenwicht blijven. Zowel privé als in mijn werk.

Reiki zelfbehandeling doet wat nodig is

Ook van anderen aan wie ik heb geleerd om zichzelf te behandelen met Reiki, zie ik hele mooie resultaten terug. In de weken na een Reiki cursus krijg ik vaak nog wat ervaringen te horen van de deelnemers. Wat men ervaart, verschilt per persoon en hangt af van wat belangrijk is voor het welzijn van diegene. Daar hoeft niet op gestuurd te worden, dat gaat vanzelf. Reiki vindt vanzelf de weg naar wat voor jou op dat moment het meest relevant is.

Ervaringen van anderen

Vanuit de cursus Reiki 1 die ik vorige maand gaf, kreeg ik bijvoorbeeld de vraag van iemand waarom hij zo vaak moest geeuwen tijdens de eerste posities van zijn dagelijkse zelfbehandeling. Voor deze persoon is een diepgaande ontspanning van het complete zenuwstelsel blijkbaar prioriteit om zich energieker te gaan voelen en zichzelf verder te kunnen ontwikkelen.

Iemand anders uit dezelfde cursus stuitte door de zelfbehandeling op een gevoel van verdriet dat ze niet precies kon duiden. Tijdens een persoonlijk consult met haar kwamen we erachter dat ze in het verleden veel verdriet van anderen had overgenomen. Door de Reiki zelfbehandeling kwam dat nu los. Na afloop van het consult voelde ze letterlijk meer ruimte voor zichzelf nu ze het verdriet had laten gaan.

Blij

En zo zijn er tal van verhalen. Verhalen waar ik blij van word. Verhalen waar ik het voor doe. Van mensen die gezonder worden, meer zelfvertrouwen krijgen en nieuwe kanten van zichzelf ontdekken. Van mensen die leren van zichzelf te houden en voor zichzelf te zorgen. Zodat ze er meer kunnen zijn voor de mensen in hun omgeving.

Wil jij ook leren hoe je jezelf kan behandelen met Reiki? Kijk dan in de Agenda voor de eerstvolgende cursus Reiki 1.

 

Misschien ook interessant voor jou:
Wat is reiki?
De kracht van eenvoud: Reiki als pad voor levenslange groei
Zelf Reiki leren: waarom dit niet online of uit een boek kan

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks vergelijkbare artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
Whatsapp