Jouw lijntje met boven

zo maak je contact met het hoger bewustzijn

Jouw lijntje met boven ervaar je misschien niet dagelijks. Toch is het er wel degelijk. Ieder mens heeft zo’n lijntje; een kanaal waardoor je inzichten vanuit het hogere kan ontvangen.

Kennen we niet allemaal van die momenten waarop je ineens het licht ziet en helemaal begrijpt waarom dingen gaan zoals ze gaan? Je denkt er niet over na, maar je weet diep van binnen precies wat je te doen staat. Meestal gebeurt dat in een staat van ontspanning. ’s Ochtends als je net wakker wordt bijvoorbeeld, of tijdens reiki of meditatie. Dán ben je in contact met het hogere bewustzijn.

Is HET hogere bewustzijn iets anders dan MIJN hoger bewustzijn?

Nee, eigenlijk niet. Het hogere bewustzijn kan je zien als een soort collectief weten dat overal om ons heen is. Je kan het zien als kosmische of goddelijke energie, gedreven door liefde en harmonie. Anderen noemen het ook wel de oer-ziel of de bron; de energie waar alle zielen uit ontstaan zijn en waarin ze uiteindelijk ook weer zullen samensmelten.

Als mens heeft jouw ziel ervoor gekozen om een aardse vorm (een lichaam) aan te nemen en zo te leren. Jouw ziel is dus ontstaan uit dat collectieve, hogere bewustzijn. Er loopt een rechtstreekse lijn (een soort navelstreng) van jouw ziel naar het hogere bewustzijn. Hoe vaker je naar je ziel luistert en hoe langer je dat vol kan houden, hoe makkelijker jij kan putten uit deze universele bron van waarheid.

Contact met je ziel

Denken uit, ziel aan. Dat is wat nodig is om te luisteren naar je ziel. Denken is het vormen van een oordeel over iets. Ook bij emoties denk je: je vindt met je verstand iets van een bepaald gevoel. Daardoor ontstaat een prettige of nare emotie. Op momenten waarop je waarneemt wat er in jezelf gebeurt zonder daarover te oordelen, maak je contact met je ziel. Dan is er sprake van een dieper weten, een intuïtie die vooraf gaat aan het denken.

In de ziel registreer je dat dingen goed of slecht voor je zijn, nog voor je hersenen dat kunnen registreren. Dat kan doordat je ziel nog steeds verbonden is met de hogere, collectieve waarheid van het Universum. In je ziel weet je alles al.

Jouw lijntje met boven open houden

Om je lijn met het hogere bewustzijn krachtig en zuiver te maken, is balans nodig op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau. Als ‘gedoe’ in je lijf of stress je teveel bezig houden, heb je nauwelijks energie over om je bewust te zijn van je ziel. Je ‘lijntje met boven’ slibt dan dicht. Of het kan juist moeilijk worden het hoger bewustzijn te onderscheiden van je fantasie als je niet goed gegrond bent en je heil alleen nog maar zoekt in het spirituele.

Het begint met ‘beide voetjes stevig op de grond’ en ervoor zorgen dat je voldoende gezond en ontspannen functioneert in je dagelijks leven. Dat betekent niet dat er nooit tegenslagen mogen zijn, maar wel dat jij een zodanige veerkracht hebt dat je goed door die tegenslagen heen kan bewegen en er niet door wordt opgeslokt.

Er zijn verschillende wegen om aan die balans te werken. Voor mij persoonlijk is Reiki de weg. Reiki is een eenvoudige methode die zeer effectief is en die ik daarom van harte aanbeveel.

Misschien ook interessant voor jou:
Aarden of gronden: tien manieren voor elk moment
Wat is reiki?
Wat is magie en hoe herken je het?

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks vergelijkbare artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print