Wat is magie en hoe herken je het?

Wat is magie? Magie is niets meer en niets minder dan dat alles een oorzaak en een gevolg heeft. Anders gezegd: toeval bestaat niet. Alles bestaat uit energie. Ook mensen zijn opgebouwd uit energetische deeltjes, en vormen daarmee een energieveld. Energievelden beïnvloeden elkaar, net zoals positieve en negatieve ladingen elkaar aantrekken en afstoten. Dat maakt dat alles wat er binnenin een mens gebeurt (fysiek, emotioneel of mentaal) ook invloed heeft op wat er om hem heen gebeurt. De kwaliteit van je leven wordt dus voor een zeer belangrijk deel bepaald door jouw binnenwereld.

Intenties

Als jij je innerlijke kracht aanboort, straal je dat uit en trek je geluk en succes aan. De sleutel tot die innerlijke kracht zijn je intenties. Je hoeft alleen maar te wensen, te verlangen en de magie kan beginnen. Dat klinkt TE simpel hè? Toch werkt het zo. Er is één voorwaarde: je moet je de intentie ook echt eigen maken. Dus niet alleen met je hoofd verzinnen dat je iets wil, maar het ook doorvoelen met je hart. Wat brengt het je, waarom wil je het en is je intentie liefdevol naar jezelf en anderen? Als je kan voelen dat jouw intentie jouw persoonlijke groei werkelijk dient, dan is hij oprecht en gaat hij voor je werken.

Uitspreken en hulp verwachten

Jouw intentie kan vorm gaan krijgen zodra je hem uitspreekt. Dat kan naar andere mensen zijn, maar het mag ook als je alleen bent, hardop of in gedachten. Wat je dan namelijk doet is de intentie vanuit jouw binnenwereld naar buiten brengen, het Universum in. Je zet de energie om jouw heen in beweging. Verwacht dan ook dat je geholpen zal worden om je wens uit te laten komen. Want als je het niet verwacht, kan het zijn dat je de hulp over het hoofd ziet en zo aanwijzingen en kansen mist. Na het uitspreken van jouw intentie is jouw weg ernaar toe begonnen.

Wat is magie zonder mysterie?

Je mag erop vertrouwen dat jouw intentie waarheid zal worden. Misschien gebeurt het niet zo snel als je zou willen en precies op de manier die je had voorgesteld. Magie gaat niet over controle en vooraf weten hoe alles zal lopen. Zonder mysterie geen magie. Tijdens het jouw ontwikkelproces kan de vorm van je intentie misschien veranderen, maar datgene wat het bereiken van de intentie je zou brengen komt vast en zeker in je leven.

Een voorbeeld:

Stel dat het je intentie is om een baan te vinden waarin je anderen kan helpen. Wat zou het uitkomen van deze droom jou brengen? Waarschijnlijk dat je jezelf waardevol en gezien voelt. Als je het Universum vraagt om jou te helpen met het vinden van deze baan, begint het transformatieproces. Misschien zeg je je oude baan wel op. Of wordt je een handje geholpen en plotseling ontslagen.

Dan ga je naarstig op zoek naar die droombaan. Misschien vind je die, maar het kan ook zijn van niet. Dan lijkt het misschien dat je droom in duigen valt, maar waarschijnlijk wordt je ook dan juist geholpen. Want tijdens het solliciteren ontmoet je een nieuwe liefde. Of je hebt eindelijk tijd om een boek te lezen, wat je inspireert om een nieuwe kant van jezelf te ontwikkelen. Die liefde of dat boek brengen je op het ware pad van je hart en uiteindelijk besluit je dat je helemaal niet meer past in het hokje van een 9 tot 5 baan. Je gaat iets heel anders doen waar jouw hart van gaat zingen (kunstenaar? meedoen aan The Voice? eigen bedrijf?) en boekt daar succes mee. Je krijgt van alle kanten waardering nu mensen mogen zien wie je werkelijk bent. En laat dat nou datgene zijn wat jij jaren geleden voor ogen had toen jij je wens uitte om een baan te vinden waarin je anderen kon helpen!

Dus nu weet je het: hoe jouw intenties magie in je leven kunnen brengen. Iedereen kan het, en je kan het zo groot of zo klein maken als jezelf wil. Houd jezelf in ieder geval niet in. “Always reach for the moon, ‘cause even when you fall you’ll land among the stars!”

Heb jij iets aan deze blog gehad? Misschien voelt het goed voor je om een kleine donatie te doen van bijvoorbeeld 5 euro, of een ander bedrag dat passend voelt. Op die manier help je mij om – naast mijn consulten en cursussen – voldoende tijd en energie te kunnen blijven besteden aan het bieden van gratis tips en inspiratie met mijn schrijfsels. Je kan je donatie overmaken op rekeningnummer NL29RABO 014.14.89.456 t.n.v. J. Rietveld. Dankjewel alvast!

Misschien ook interessant voor jou:
Deze drie energiepunten bepalen jouw ik-kracht (en zo versterk je ze)
Deze mindset brengt je bij de wijsheid van je ziel
Spirituele evolutie van de man