Energiemanagement: de sleutel tot succes

Energiemanagement is de basis voor zakelijk en persoonlijk succes. Heb je je energiepeil eenmaal op orde, dan volgt je persoonlijke groei vanzelf. Als de energie in je lichaam en geest vrijelijk kan stromen en niet uitgeput raakt, krijg je vanzelf inspiratie en nieuwe inzichten. Je creativiteit neemt toe, je krijgt nieuwe ideeën, je bereikt meer dan je nu misschien nog voor mogelijk houdt. Je hebt de energie om je groter potentieel aan te spreken, zowel zakelijk als privé.

Oefening

Als je meer uit het leven wilt halen en wilt groeien naar een betere versie van jezelf, heb je daar voldoende energie voor nodig. Die energie zit in onze natuur; het enige wat we hoeven te doen is ze aan te spreken en te ontvangen. Dat kan door oefeningen te doen waarbij zowel voelen als denken (lichaam en geest) zich focussen op de energie die er in het hier en nu is. Reiki is daar een eenvoudige doch krachtige methode voor. Maar ook bepaalde vormen van yoga, zoals kundalini of yin yoga, kunnen werken, hoewel dit vaak meer oefening vraagt.

Zelfhelend vermogen

Het dagelijks beoefenen van dergelijke methoden maakt dat je je steeds weer oplaadt met levensenergie. Die natuurlijke energie heeft een zelfhelende werking. We kennen dit al van de manier waarop ons lichaam in staat is om kleine wondjes zelf te herstellen. Door onze levensenergie verder aan te vullen en te onderhouden, gaan ook grotere beschadigingen zich herstellen. Zowel op lichamelijk, emotioneel als mentaal niveau zullen (oude) wonden schoongemaakt worden. Daar kan in eerste instantie ook pijn, verdriet of angst bij vrijkomen: je systeem heeft nu eenmaal een trauma opgelopen bij het ontstaan van die wond.
Daarom is het belangrijk om professionele begeleiding te zoeken wanneer je energiemanagement wil gaan inzetten voor je persoonlijke groei. Een coach of therapeut kan je helpen om de losgekomen blokkades te duiden en voorgoed op te lossen. Zodat je die achter je kan laten en je verder kunt bouwen aan een steviger energiehuishouding.

Energiemanagement: de weg naar succes

Door bijvoorbeeld dagelijks een half uurtje een reiki zelfbehandeling te doen, verzamel je als het ware kracht om die dingen te doen die jouw bestaan echt zinvol maken. Je basisenergie wordt steeds sterker. Deze vorm van energiemanagement maakt dat je dicht bij je ware zelf komt en de kracht hebt om daar te blijven. De keuzes die je maakt en de dingen die je doet in het dagelijks leven, zullen ook steeds meer op je ware zelf zijn afgestemd. En dat is de sleutel naar succes: die dingen doen die passen bij jou. Dan maak je optimaal gebruik van jouw unieke potentie. Succes en geluk gegarandeerd. Het begint allemaal bij energiemanagement.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor jou:
Gelukkig zijn zit al in je
Elke dag tijd voor jezelf? Met deze oefening lukt het!

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
Whatsapp