gezond optimisme gevulde lach Avalon coaching Ridderkerk

Gezond optimisme

“Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!” Zeg jij dat ook regelmatig? Het is natuurlijk prima om positief in het leven te staan. Maar heb jij een gezond optimisme? Of is jouw opgewektheid ook een manier om je minder fijne gevoelens te ontkennen? Sta jij je diepste kwetsbaarheid niet toe en lach je pijntjes weg? Uiteindelijk gaat dat je niet helpen.

Niet klagen

“Ik mag niet klagen” is nog zo’n uitspraak waarmee mensen vaak vermijden om stil te staan bij hun verdriet en meteen door te skippen naar de lach. Maar lachen is pas gezond als er geen leegte onder zit. Als je negatieve emoties steeds weer wegstopt, lukt het nooit om vanuit al je vezels vrolijk te zijn. Omdat je niet tot in je diepste lagen durft te voelen, kan er ook geen vreugde bij komen. Je optimisme blijft dan aan de oppervlakte hangen, met daaronder een grote leegte.

Optimisme met een gevulde lach

Natuurlijk hoef je niet bij de pakken neer te zitten. Maar ontken je kwetsbaarheid niet, schenk er aandacht aan. Maak contact met je innerlijk kind en vraag waar het nog boos, bang of verdrietig is. Alleen dan kan je die gevoelens ook loslaten en helen. Zodat er ruimte komt voor een gevulde lach, een vreugde die in al je cellen en weefsels voelbaar is. Dan is er sprake van gezond optimisme. En ben jij een zonnetje in het leven van jezelf en iedereen om je heen.

Misschien ook interessant voor jou:
Gelukkig zijn zit al in je
Huilen is gezond

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks inspirerende blogs, leefstijltips en de agenda in je mailbox.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print