Overvloed creëren doe je zo

Overvloed creëren, kan dat? Iedereen wil graag overvloed hebben. Toch ervaren de meeste mensen eerder een tekort. En wat de een als weinig ervaart, ziet een ander juist als overvloed. Het hangt er maar vanaf hoeveel je al hebt en wat je verwachtingen zijn. Overvloed is dus een state of mind. En precies daar ligt de sleutel om overvloed te creëren.

Altijd voldoende

Overvloed kan over veel verschillende dingen gaan. Altijd voldoende geld hebben bijvoorbeeld. En hoe fijn is het als je zeeën van tijd hebt? Of als iedereen voldoende liefde heeft voor iedereen en je nooit jaloers hoeft te zijn? Wat als er geen einde is aan jouw mogelijkheden en je kan blijven groeien tot wie je wil zijn? Die overvloed is er al! Op alle aspecten waar jij naar verlangt. Je hoeft er alleen voor open te staan. Verander je mindset van ‘angst voor tekort’ naar ‘erop vertrouwen dat er voldoende is’. Makkelijker gezegd dan gedaan? In deze blog help ik je een eindje op weg.

Natuurlijk overvloed

Als je naar de natuur kijkt, kan je zien dat er altijd overvloed is. Er is altijd precies aanwezig wat op dat moment nodig is om te overleven of door te groeien. Hoe slecht de omstandigheden ook zijn. Al leg je de hele tuin vol met tegels: er komt altijd ergens weer een plantje op. Al vriest het nog zo hard en lang: de zon laat zich uiteindelijk weer zien en maakt dat er nieuwe dingen groeien. Al brengt de mensheid een drastische klimaatverandering teweeg: de natuur grijpt in en creëert een nieuwe balans.

Die natuurijke cyclus beweegt zich ook in ons mensen en onze levens. Daarbij geldt net als in de natuur dat soms eerst een crisis nodig is om een nieuwe bron van overvloed aan te kunnen boren. Je mag erop vertrouwen dat er altijd nieuwe kansen komen en hulp in het verschiet ligt.

Overvloed in plaats van schaarste

Hoe kan jij ervoor zorgen dat de overvloed in jouw leven gaat stromen? Je kan je gedachten gebruiken om ontvankelijk te zijn voor de bestaande overvloed. Want net zoals ‘schaarste’ een aangeleerde mindset is, kan ‘overvloed’ dat ook zijn. Realiseer je dat wij allemaal ‘gehersenspoeld’ zijn met het idee dat er altijd een tekort is, of in ieder geval een groot risico op het ontstaan daarvan. De eerste les economie die je krijgt op de middelbare school bijvoorbeeld, gaat over schaarste. Alles is schaars is het uitgangspunt; alles kan op raken.

We worden dus allemaal grootgebracht met het idee dat al je geluk zomaar opeens voorbij kan zijn. En dat je altijd angstvallig op je spulletjes en geluk moet passen voordat het verdwijnt. Kan je je voorstellen dat deze basishouding van dreigend tekort invloed heeft op de beleving van de gebeurtenissen in ons leven?

Wat blokkeert de stroom?

Wat nou als je jezelf aan gaat leren om het tegenovergestelde te doen? Om uit te gaan van het beginsel van overvloed. Dat je altijd precies krijgt wat je op dat moment nodig hebt. Als iets nog niet stroomt in je leven, dan mag je bij jezelf onderzoeken wat in jou deze stroom van overvloed mogelijk blokkeert. Misschien wil je aan de ene kant wel veel geld, maar zit er tegelijkertijd een diep gewortelde overtuiging in jou dat geld stinkt en het slecht is om ervan te genieten. Wat werd er bijvoorbeeld in jouw opvoeding van geld gevonden?

Hetzelfde gaat op voor liefde. Jij bent al heel lang op zoek naar geluk in de liefde, maar toch komt het er maar niet van. Is er diep in jou een stemmetje dat je waarschuwt dat je toch alleen maar teleurgesteld zal raken? Of dat jij die liefde niet verdient?
En weet je dat tijd eigenlijk niet bestaat, maar een afspraak is tussen mensen die ons leven is gaan regeren? Van iets dat er niet is, kan je ook niet te weinig hebben, toch? Het is altijd NU, en dat moment gaat nooit voorbij.

Overvloed creëren

Dus waaraan jij dan ook een gebrek ervaart, je hebt altijd de mogelijkheid om overvloed te creëren. Leer je geest aan om te vertrouwen op de natuurlijke stroom van overvloed. Onderzoek bij jezelf welke negatieve overtuiging de overvloed op een bepaald gebied – onbewust – tegenhoudt. Dan zal je zien dat iedere uitdaging die het leven je geeft, altijd een kans is op groei naar een gelukkiger en rijker leven. En dat de overvloed vanzelf gaat stromen.

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang regelmatig vergelijkbare artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

Misschien ook interessant voor jou:
Affirmaties en hoe ze werken
Mindfulness onzin? Niet in combinatie met feelfulness

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
Whatsapp