financiële tegenslag diepere betekenis Avalon coaching Ridderkerk

Financiële tegenslag of meevaller? Dit is de diepere betekenis ervan

Financiële tegenslag kan komen als een donderslag bij heldere hemel: “Nee, niet nu! Het loopt allemaal al niet zo van een leien dakje en nu dit er ook nog bij!” Ken je dat? Onverwacht extra geld ontvangen daarentegen – bijvoorbeeld van de belasting, uit een erfenis of van een gulle gever – lijkt vaak precies op het goede moment te komen. Je wilde graag een opleiding gaan doen of moest juist de babykamer gaan inrichten. Wat nou als onverwachte ontwikkelingen in je geldzaken geen toeval zijn? Als geld ook een vorm van energie is? Wat betekent het dan als het je financieel mee- of tegenzit?

Geld tekort

Financieel mindere tijden dwingen je om keuzes te maken. In wat je uitgeeft, op welk moment en waaraan. Geldgebrek maakt dat je prioriteiten moet stellen in wat voor jou echt belangrijk is om levensvreugde te kunnen ervaren. In die zin duwen jouw financiën je in de richting van het pad van je hart. Als je het uitgeven en ontvangen van geld leert zien als een vorm van energie uitwisseling, wil het hebben van een tekort aan geld je iets zeggen over jouw energie. Je hebt te weinig energie voor de manier waarop jij je leven nu leidt of van plan bent te leiden. Sterker nog, misschien lek je er wel energie door en geef je daarmee meer uit dan er binnenkomt.

Je leven op orde

Stel: je leven bestaat uit werken, sporten, af en toe uit eten gaan, minimaal een keer per jaar op vakantie, regelmatig afspraken met familie en vrienden, je huis schoonhouden en van tijd tot tijd koop je iets leuks zoals kleding, woonaccessoires of een nieuwe auto. Je hebt je financiën erop ingericht dat dit allemaal mogelijk is. Waar het kan, bouw je ook nog een spaarpotje op voor onverwachte uitgaven en/of toekomstdromen. Je leven lijkt zo aardig op orde. En dan ineens gebeurt er iets waardoor alles verandert. Je wordt ziek en de verzekering dekt lang niet alles. Je verliest je baan of de zaak moet sluiten. Je auto wordt in de prak gereden. Tegelijkertijd krijg je lekkage in je huis, stopt de vaatwasser ermee en wordt de fiets van je zoon gestolen. Je spaarpotje is niet meer toereikend en van je lopende rekening gaat ook steeds meer af dan dat er bij komt.

Financiële tegenslag als duwtje in de goede richting

Wat nu? Vaak ben je op zo’n moment geneigd om in de stress te schieten en op standje overleven te gaan. Je schrapt een aantal van je gewoontes, bezuinigt op de boodschappen en gaat op zoek naar alternatieven om het leven zoals je dat gewend was weer terug te krijgen. Maar je kan het ook anders doen. Neem eerst eens bewust een moment van rust en bezinning, waarin je heel eerlijk naar jezelf kijkt en je leven onder de loep neemt. Ben jij écht gelukkig zo? Heb je het gevoel dat je alles uit het leven haalt wat erin zit? Door op deze manier naar je financiële problemen te kijken, ontstaat er ruimte voor meer dan overleven. Er ontstaat een kans op groei. Misschien heb je wel eens gedroomd van een compleet andere richting in je leven, maar heb je die stap nooit durven nemen. Je financiële tegenslag kan dan bedoeld zijn als duwtje in de goede richting.

Leven naar je hart

Vraag jezelf eens af: wat zou deze financiële crisis mij kunnen zeggen over de manier waarop ik mijn energie besteed? Doe ik dat aan de juiste dingen, die dicht bij mijn hart liggen? Diep in ons hart weten we allemaal wat onze bestemming is, welk verschil wij vanuit ons unieke wezen kunnen maken in de wereld. De sleutel ligt in de dingen die jou natuurlijk afgaan, die je als kind al aantrokken en waar je liefde en vervulling bij voelt als je ze doet. Vervulling vinden is eigenlijk altijd een beweging van geven en nooit een van verzamelen of toe-eigenen. Als je energie de wereld in stuurt die recht uit het hart komt, ontvang je daarmee automatisch liefdevolle energie terug. Energie wisselt namelijk altijd uit op dezelfde trillingsfrequentie.

Geldstroom = energiestroom

Vertaal dat eens naar je geldstromen als uiting van die manier van omgaan met energie. Als je geld uitgeeft in lijn met het liefdevolle verlangen van je hart, ontvang je vanzelf de (financiële) middelen die je nodig hebt om dat te blijven doen. Anders gezegd: wanneer je in je leven het pad van je hart volgt en prioriteiten stelt die daarbij passen, stroomt het daarvoor benodigde geld als vanzelf naar je toe. Een financiële meevaller is dus een duidelijk teken dat jij met je intenties, plannen en acties op de goede weg zit. Dan is er altijd overvloed.

Hoe ik dit zelf heb ervaren

Persoonlijk heb ik hierin ook een aantal leermomenten mogen ervaren. Toen ik besloot om mijn kantoorbaan op te zeggen en me volledig op mijn praktijk te richten, was dat ook financieel gezien een hele stap. Ik had een goed salaris en was bovendien hoofdkostwinner thuis. Dat zegde ik op zonder er zeker van te zijn dat mijn praktijk meteen goed zou gaan lopen. Wel wist ik dat het geven van energetische behandelingen iets was dat mij meer vervulling gaf dan alles wat ik ooit eerder had gedaan. Ik koos voor vertrouwen. Dat betekende echter niet dat de geldkraan meteen wijd open ging. We hebben echt wel wat aanpassingen moeten doen in ons uitgavenpatroon. Maar ook al was het soms even spannend, er was op een of andere manier altijd precies genoeg om door te gaan op het pad dat ik was ingeslagen.

Sprong in het diepe

Enkele jaren later wilde ik graag de opleiding tot Reiki Master volgen. De kosten daarvoor zijn 10.000 euro; een bedrag dat ik niet op mijn spaarrekening had staan. Maar ook hier voelde ik weer dat mijn hart hier enorm naar verlangde. Ik kon betalen in termijnen en – hoewel we met de inkomsten die we hadden elke maand net rond konden komen – bij het verloop van elke termijn kwam als bij een wonder het benodigde bedrag steeds weer naar me toe. In de vorm van een belastingteruggave, een schenking of onvoorziene extra inkomsten. Vooraf voelde het echt als een sprong in het diepe en bijna een beetje naïef, maar na afloop was ik er voor eens en altijd zeker van dat het loont om je hart te volgen.

Verantwoordelijkheid nemen

Lijkt het jou te mooi om waar te zijn, dat het geld vanzelf naar je toe komt als je het pad van je hart volgt? Misschien is het dat ook wel een beetje. Niet dat het niet gebeurt, maar er staat wel iets tegenover. Namelijk jouw intentie en de wil om de stappen te zetten die nodig zijn. Het is nodig dat jij zoveel belang hecht aan de gewenste verandering in je leven, dat je er ook risico’s voor wil nemen. Dat kan een risico zijn in de vorm van een financiële investering of van een daad (zoals in mijn geval het opzeggen van mijn baan). Daarmee stop jij een bepaalde vorm van energie in jouw intenties. En kan er een gelijkwaardige energie uitwisseling plaatsvinden, waarin je terug wordt betaald met de (financiële) middelen die jij nodig hebt.

Mikao Usui

De grondlegger van Reiki, Mikao Usui, ontdekte dit principe al toen hij slachtoffers van de grote aardbeving in Japan in 1923 leerde om zichzelf en elkaar te behandelen met Reiki. Zijn bedoeling was om ze daarmee meer kans te geven om hun eigen levens weer op de rails te krijgen. Dat leek in eerste instantie te lukken, maar na een jaar of wat begonnen mensen bij hem terug te komen. Het was ze niet gelukt om gezond te blijven en hun baan te houden (lees: hun energie op peil te houden). De reiki behandelingen waren er door al dat zwoegen en ploeteren ook een beetje bij ingeschoten. Toen begreep Usui dat het geen zin had om zijn reiki lessen gratis weg te geven. Mensen moesten vooraf de intentie tonen om reiki daadwerkelijk te blijven toepassen en zo te kunnen groeien. Vanaf dat moment begon hij geld te vragen voor zijn lessen, naar rato van draagkracht en beoogd resultaat.

Je geld of je leven

Dus waar kies jij voor: je geld? Of je leven? Laat jij geld de loop van jouw leven bepalen, of vertrouw je erop dat de geldstroom jouw levensenergie volgt? Zelfs als je financieel helemaal aan de grond zit, heb je altijd een keuze. Als jij bereid bent om je hart te volgen en te doen wat daarvoor nodig is – ook als je vooraf niet precies kan zien wat dat is en waar het je zal brengen – komt er vanzelf hulp op je pad. Dat kan zijn in de vorm van geld, maar het kan ook een wijs advies zijn of bijvoorbeeld hulpverlening om van een bepaalde belemmerende – en daarmee dure – gewoonte af te komen.

Geld is maar geld

Geld is maar geld. Het krijgt pas waarde door wat het voor je mogelijk maakt. Richt je daarom op de levensvreugde waar je naar streeft en laat los welke middelen je daarvoor nodig denkt te hebben. Misschien denk je dat het geld is, maar blijkt het wel iets heel anders te zijn. Of misschien ben je juist bang dat teveel geld je persoonlijke integriteit zal aantasten en houd je de geldstroom daarmee (onbewust) tegen. Kortom, laat je focus op het geld als zodanig los, maar zie het als een van de vele vormen van energie die naar je toe kunnen komen om jouw hartenwens uit te laten komen.

Misschien ook interessant voor jou:
Hoe vind je jouw roeping?
Overvloed creëren doe je zo
Energiemanagement: de sleutel tot succes
Nierziekten volgens Chinese geneeskunde: laag energetisch banksaldo

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks vergelijkbare artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
Whatsapp