Angstklachten verminderen met een ‘helende reis’

Angstklachten kunnen je behoorlijk in de weg zitten in het dagelijks leven. Paniekaanvallen, hyperventilatie, PTSS, angst om auto te rijden, pleinvrees, angst voor spreken in het openbaar, hoogtevrees; het zijn slechts een paar van de vormen waarin angst zich kan uiten. En helaas komen deze angstklachten maar al te vaak voor. We kennen allemaal wel iemand die er last van heeft, of misschien herken je het wel bij jezelf. Angst heeft een verlammend effect en kan je zo flink belemmeren in je functioneren.

Oefeningen en medicijnen

De meeste behandelvormen van angstklachten zijn gericht op het leren omgaan met. Je kan manieren aanleren om je angstige gedachten te kalmeren. Met ontspanningsoefeningen kan je de angstreacties van je lichaam (zoals benauwdheid, zweten, hartkloppingen) proberen te verminderen. Soms wordt ook medicatie voorgeschreven. Deze oefeningen en medicijnen helpen veel mensen om het leven met hun angst draaglijker te maken. Maar helaas betekent het vaak ook dat ze hun leven moeten aanpassen en niet alles (meer) kunnen doen wat ze graag zouden willen doen. De uitingsvormen van de angst worden op deze manier namelijk wel verzacht, maar de angst zelf blijft sluimerend onder de oppervlakte bestaan. Dat maakt dat deze vorm van behandeling van angstklachten niet voor iedereen voldoende is.

Helende reis

Lichaamsgerichte therapie van Avalon kan de angst op een dieper niveau verhelpen. De techniek die daarvoor wordt gebruikt is een ‘helende reis’. Dit is een geleide meditatie waarbij je geholpen wordt om in je onderbewustzijn op zoek te gaan naar de bron van je angst. Je reist als het ware terug naar het moment waarop je iets meemaakte dat je – bewust of onbewust – heeft getraumatiseerd. Terwijl je dit doet ontvang je reiki. Dat maakt dat er een sterke stroom van liefdevolle helende energie naar jou wordt gestuurd. Zo gaat er heel veel steun, veiligheid en liefde naar jezelf in die traumatische situatie. Je zal merken dat het daardoor minder beangstigend gaat voelen om naar de gebeurtenis te kijken. Op die manier hoef je de emotie niet langer te onderdrukken en aan jezelf te laten ‘vreten’. Je bent nu krachtig genoeg om het gevoel uit het verleden in alle veiligheid los te laten.

Angstklachten verminderen

Een helende reis kan wat gebeurd is niet ongedaan maken, maar wel de emotionele lading van de ervaring neutraliseren. Mensen die deze behandeling hebben ondergaan geven aan dat er blijvend iets veranderd is. Hun angstklachten worden beduidend minder of verdwijnen zelfs in de loop der tijd. Of je nu precies weet waar je angst vandaan komt, of je het gevoel hebt dat de klachten zomaar opeens zijn ontstaan: een helende reis werkt in beide gevallen. Het is alsof je opnieuw kan beginnen.

Wil je meer weten over de helende reis en of het jou kan helpen? Vul dan het contactformulier in voor vrijblijvend telefonisch advies.

Wellicht ook interessant voor jou:
Coaching en therapie bij Avalon

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks vergelijkbare artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
Whatsapp