Tips tegen hooikoorts: holistisch en natuurlijk

Deze 5 tips tegen hooikoorts helpen om je klachten op een natuurlijke en holistische manier te verminderen:

  1. Slik goede probiotica om je immuunsysteem te versterken. Kies een goed merk met een breed spectrum bacteriestammen en zonder overbodige vulstoffen.
  2. Gebruik dagelijks een lepeltje verse honing die is geproduceerd door bijen uit de omgeving waar je woont. Daar zitten antistoffen in die specifiek zijn afgestemd op de allergenen die bij jou in de buurt rondzwerven.
  3. Denk ook eens aan de holistische betekenis van hooikoorts en allergie in het algemeen: je lichaam verzet zich tegen de prikkels uit jouw omgeving. Zowel tegen de fysieke prikkels van zaden en pollen, als tegen niet-tastbare prikkels. Zijn het misschien ook mensen en gebeurtenissen in jouw leven waar jij last van hebt? Onderzoek dan eens geduldig wat je daar aan zou kunnen veranderen en kijk daarbij ook naar je eigen rol in het geheel. Laat je hier eventueel bij helpen als je er zelf niet uitkomt.
  4. Drink voldoende water: ongeveer 30 ml. per kilogram lichaamsgewicht per dag (maximaal 2 liter). Water is een belangrijk transportmiddel voor je lichaamscellen om met elkaar te communiceren. En verbetert dus ook je weerstand.
  5. Eet zoveel mogelijk producten die goed zijn voor jouw unieke manier van spijsvertering (lees ook: prikkelverwerking). Je lichaam zal op deze manier beter in staat zijn om de prikkels van de pollen te verwerken. Als je het snel koud hebt, eet je bijvoorbeeld het beste verwarmde voeding. Heb je last van overmatig zweten, een rode gelaatskleur of opvliegers? Laat dan de hete pepers, knoflook en koffie liever staan en kies voor verkoelend voedsel. Ook je bloedgroep en eerdere/andere lichamelijke klachten bepalen jouw manier van verteren.

Heb je naast deze tips tegen hooikoorts behoefte aan meer advies en individuele begeleiding op natuurlijke en holistische wijze? Neem dan vrijblijvend contact op.

Meer van dit soort tips ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print