Yin Yang: wat overheerst bij jou?

Binnen ieder persoon is zowel mannelijke als vrouwelijke energie aanwezig. De mannelijke energie (yang) is de energie die maakt dat je in actie komt, je uit kan drukken, nieuwe idee├źn bedenkt, je grenzen stelt. Kortom: het is een naar buiten gerichte energie. Onze maatschappij is over het algemeen gericht op de mannelijke energie: presteren, succesvol zijn, pakken wat je pakken kan. Carpe Diem! Is de mentaliteit. En dat is een prima mentaliteit, mits die niet doorslaat naar een doorgaan tot je erbij neervalt.

Om de balans te houden is dan ook voldoende vrouwelijke energie (yin) nodig. Vrouwelijke energie is meer naar binnen gericht. Stil zijn, ruimte geven aan je verdriet of angst, dromen tijdens je slaap, je even terugtrekken: het is allemaal vrouwelijke kracht. Memento Mori als tegenhanger van Carpe Diem. Bezinning hoort ook bij het leven. Evalueren, loslaten van alles wat je niet meer dient en op krachten komen zijn noodzakelijk om je goed te blijven voelen bij de dingen die je doet. De dag (mannelijk) kan niet zonder de nacht (vrouwelijk) en andersom.

Zowel mannen als vrouwen zijn het gelukkigst als hun mannelijke en vrouwelijke energie in balans zijn. Dus als de dingen niet zo gaan zoals jij zou willen, vraag je dan eens af of een van de twee energievormen misschien teveel overheerst?

Ook interessant voor jou:
Balans in je liefdesrelatie: dans tussen mannelijke en vrouwelijke energie
Dit is de route naar overspannenheid en burn-out
Energiemanagement: de sleutel tot succes

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan hier in voor de Avalon nieuwsbrief en ontvang maandelijks artikelen, gezondheidsadviezen, praktische tips en de activiteitenagenda in je mailbox.

Wil je dit bericht delen of mailen?Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
Whatsapp